ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dr. Living Dead – Dr. Living Dead (7.0)

dr-living-dead

Band: Dr. Living Dead
Titel: Dr. Living Dead
Genre: Thrash Metal
Skivbolag: High Roller Records
Releasedatum: 2011-10-28
Betyg: 7/10

 

Dr. Living Dead från Stockholm har länge varit ett av mina absoluta favorit-demoband, rättare sagt sedan år 2007 då man dels bildades, men också släppte sin första demo Thrash After Death. Nu är dock året 2011 som ni förmodligen vet allihopa och detta år kommer att go down in history som det år då Dr. Living Dead släppte sin självbetitlade debutplatta.


Som ni kan läsa i den inledande ”informationsrutan” som vi på Rocknytt bifogar till varje recenserad skiva till våra läsares stora förtjusning, så spelar alltså Dr. Living Dead thrash metal. En bra beskrivning för all del, men jag känner ändå att det kanske är på sin plats att jag som Rocknyttskribent, allvetande hårdrocksguru tillika självutnämnd expert på det mesta här i livet, reder ut begreppen en smula. Den typ av thrash metal som Dr. Living Dead spelar låter inte som Metallica, Megadeth eller Testament. Dr. Living Dead sysslar med den sortens thrash metal som framförts och framförs av band som Suicidal Tendencies, Municipal Waste, F.K.Ü och till viss del Anthrax. Snudd på lite metal/hardcore/skatepunk-crossover om man så vill. Vi snackar alltså inte så mycket nitar och läder, utan mer bandanas, Suicidal Tendencies-kepsar, jeans, shorts, knästrumpor, huvtröjor och stora t-shirts. Rent musikaliskt är det korta och mosh pit-vänliga låtar (endast 1 av 16 låtar är över 3 minuter lång) med smittsamma hockeykörer som gäller, samt nästan enbart klassiska call and response-refränger.  Tematiken i texterna cirkulerar mest kring thrash, gore, aliens, skräck samt klassiska kultfilmer. Bland annat så avhandlas Die Hard, Dagissnuten, Chucky, Judge Dredd och Gremlins.

Det musikaliska framförandet av låtarna är imponerande tajt och svängigt, det är nästan omöjligt att inte nicka med eller kanske stampa takten till musiken. Den av medlemmarna Dr. Rad (bas), Dr. Dawn (trummor), Dr. Toxic (gitarr) och Dr. Ape (sång) som imponerar mest är helt klart den sistnämnda – de furiösa thrashvrålen han bjuder oss på i låtar som Slime From Above har inte skådats sedan Tom Arayas storhetsdagar under 80-talet! Riktigt imponerande.

Även om plattan är bra och jämn så saknar jag dock några riktiga toppar. Lite större variation hade inte heller varit fel, det blir lite mycket av samma vara ibland. Dock är detta en mycket bra och framförallt charmig debutplatta! Alla element man vill ha med i en klassisk old school thrash/skate-platta finns med och till dig som lider av akut thrash-brist kan jag ge mitt ord som norrlänning på att dessa doktorer kommer att kunna injicera dig med så stora mängder kvalitéts-thrash att du kommer att starta en enmanna-moshpit inom fem minuters lyssnande!

Bästa låt: Revenge On John

Låtlista:

01. World War Nine 
02. Slime from Above 
03. Revenge on John 
04. Streets of Doc-Town 
05. Kindergarten Cop 
06. Kill Me! 
07. Dead End Life 
08. My Brain is for Sale 
09. Dr. Living Dead 
10. Hard Target 
11. Feeding the Cyco 
12. You’re not the Law 
13. Chucky 
14. Gremlins Night 
15. U.F.O. Attack 
16. Reptiles Beneath

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link