NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Narnia – Narnia

88 Shares

narnia-album-2016
Vi går igenom historiken lite snabbt:
Narnia släppte mellan 1998-2009 sex studioalbum, en liveplatta samt en best of. Därefter lades bandet i malpåse. Men efter att bandet hade varit vilande under 4 år, så meddelades i januari 2014 till fansens stora glädje att Narnia hade återförenats. Det nysläppta självbetitlade albumet “Narnia” är bandets sjunde studioalbum, och det första släppet sedan nyss nämnda återförening.

Öppningsspåret “Reaching For The Top” ruskar om mig och indikerar att det nog är bäst att jag släpper allt jag har för händerna, och börjar lyssna ordentligt! Det här är melodisk metal med grym sång och fingerfärdiga gitarrsolon, och redan i öppnngsspåret indikerar Narnia att de har valt att återvända till sina melodiska rötter. Sången och gitarren står de båda ursprungsmedlemmarna Christian Liljegren och Carl Johan Grimmark för, och med dessa verktyg sätter de två en stark prägel på hela skivan. Men naturligtvis hade slutresultatet inte blivit hälften så bra utan de strålande insatserna från resten av bandmedlemmarna: Andreas Passmark på bas, Martin Härenstam på keyboards samt Andreas Habo Johansson på trummor.

Albumet är alldeles lagom varierat. Här finner vi bland annat den svulstiga “On The Highest Mountain”, balladen “Thank You” med sitt mäktiga gitarrsolo, den tyngre och lite råare “Who Do You Follow” samt min favorit “Messengers”. Inte ens om jag försöker vara gnällig så skulle jag kunna hävda att albumet innehåller några svagare spår. Ett av få klagomål skulle möjligen istället vara att albumet känns lite väl kort. Det är förvisso nio spår långt, men dessa fyller ändå inte ut mer än 39 minuter. Men hellre lite kortare album som gör att man vill höra mer, än motsatsen när man sitter och tittar på klockan och undrar om det är slut snart.Genomgående för den kristna hårdrock som jag kommit i kontakt med, är att musiken oftast är entusiasmerande och sprudlar av glädje. Narnia är inget undantag från den regeln, för på det här albumet går deras smittande sång- och spelglädje inte att ta miste på. Även när jag är på mitt mest mulna humör, så lyckas de efter en kort stund att vända mina mungipor uppåt. Ytterligare plus är att musiken både passar bra både i hörlurarna på löpträningen, samt i högtalarna på jobbet. Visserligen med stängd dörr på jobbet för att inte irritera rumsgrannarna, men ändå…

Summa summarum så är senaste släppet definitivt inget som bandet behöver skämmas över. Snarare tvärt om, för det här är en riktigt bra platta!

Beställ albumet på Ginza:
https://www.ginza.se/search/1?s=narnia+liljegren+grimmark

Narnia – Narnia

Artist: Narnia
Titel: Narnia
Genre: Melodic Metal
Skivbolag: Narnia Songs
Releasedatum: 2016-09-16
Betyg: 4/5
Bästa Låt: On The Highest Mountain, Messengers

88 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!