ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Evergrey – The Storm Within

evergrey-the-storm-within-500
Jahaja. Då sitter man här och ska skriva några rader kring Evergreys senaste platta “The Storm Within”. Jag betygsatte båda deras spelningar på Sweden Rock 2015 och det var inga höjdare varken den elektriska eller akustiska spelningen.

Jag skrev dock upp mig på denna platta i Rocknytts recensionsdokument och satan i helvete vad de levererar år 2016. Redan första genomlyssningen vittnar om att det är något riktigt stort på gång.

Öppningsspåret “Distance” mullrar ut genom högtalarna och det låter storslaget. Och bättre ska det bli för i den kommande fyrlingen låtar “Passing Through”, “Someday”, “Astray” och “The Impossible” så är det världsklass, varken mer eller mindre. När avslutningsspåret och tillika titelspåret “The Storm Within” klingat ut så känner man sig glad för bandets skull men framförallt nöjd att man fått ta del av denna ljuva musik.

Evergrey revanscherar sig massor hos mig efter det jag bevittnade på Sweden Rock och det ska bli trevligt att få ta del av detta live för det kommer att höja klassen på spelningarna också utan den minsta tvekan. Tack Evergrey för att ni visade även mig att ni kan göra fantastisk musik.

Evergrey – The Storm Within

[yasr_overall_rating]

Genre: Progressiv Metal
Speltid: 58 minuter
Releasedatum: 2016-09-09
Bästa låt: Passing Through
Skivbolag: AFM Records
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER