Sir Reg – Modern Day Disgrace

sirreg-modern-day-disgrace
I den snart urvattnade genren som kallas “keltisk punkrock” så ska ett gäng som Sir Reg komma med något riktigt extraordinärt för att hävda sig över mängden. Att nå samma höjder som genrekollegorna Flogging Molly och Dropkick Murphys kommer de knappast att göra, men det är nog inte heller meningen. Köpingsbandets anslag har mer känslan av den irländska gästfriheten och välkomnandet än tidigare nämnda genrekollegornas gatuhuligans-persona.

Fartvidunder som “Boys of St. Pauli”, “Breaking Down All Borders” och “Call It Day” hotar inte med att slå dig på käften, utan griper tag i dig för en vild svängom på pubens ekgolv med blixtrande gitarrackord och en vildsint violin som ackompanjemang.

De tröttsamma suparklyschorna duggar tätt i “Drinking Like A Dane” och “The Wrong Bar”, men Sir Reg vågar visa sig sårbara i “Won’t Let You Cry” som säkert blir deras nya allsångsnummer.Vill du ha ett tuffare alternativ till Dublin Fair så kan du ge Sir Reg en chans. Båda banden består av svenska musiker med irländska sångare, men Sir Reg drar snabbast i duellen.

Sir Reg – Modern Day Disgrace

Band: Sir Reg
Titel: Modern Day Disgrace
Genre: Keltisk rock
Skivbolag: Gain
Releasedatum: 2016-06-17
Betyg: 3/5
Bästa låt: Won’t Let You Cry

Relaterade artiklar

skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN