ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

White Wizzard – Flying Tigers (9.0)

16 Shares

flyingtigers

Band: White Wizzard

Titel: Flying Tigers


Genre: Heavy Metal

Skivbolag: Erache Records

Producent: Ralph Patlan

Releasedatum: 2011-09-19

Betyg: 9/10

 

Flying Tigers är White Wizzard’s andra platta i ordningen. Denna gång står bandets huvudpersonen Jon Leon, vokalisten Wyatt Anderson och trummisen Giovanni Durst för inspelningen, vilket resluterar i att Leon lirar både bas och gitarr. Hur det än må ha påverkat inspelningen är Flying Tigers ett enastående verk. Den känns mer genomarbetad än föregångaren Over The Top och är betydligt tyngre gällande både produktion och lyrik. Medan debuten andas mer klassisk heavy metal går Flying Tigers ett steg längre och är mer progressiv.
 

Plattan är tolv spår lång och öppnar starkt upp med Fight To The Death. Plattans tredje spår, balladen Starchild, är i det bästa laget och är förmodligen bland det bästa jag hört i balladväg på länge, och då ska det också tilläggas att jag inte är så mycket för ballader. Spår #5, Night Train To Tokyo, nockar mig totalt av stolen med sin briljans, och här är också Anderson’s sång makalös. Anderson gör ett utomordentligt jobb med sången hela plattan igenom och ger mig praktiskt taget rysningar, precis som det ska vara.
 

Plattan består till det mesta av ett slags fantasy-tema, vilket gör sig extra tydligt i de sista sex spåren där det sjungs om Aliens och Atlantis. Den nio minuter långa och grymma Demons And Diamonds sticker ut extra mycket, och där hör vi förutom ett grymt solo också ett bra exempel på Leon’s briljans på basen. Den killens talang är helt sinnes, och bara det gör också att hela plattan stiger isig. Den mäktiga War of The Worlds och Starman’s Son avslutar sedan det hela riktigt snyggt och lämnar mig att endast vilja ha mer.
 

Det är just därför det smärtar att lineupen fortsätter att svaja oavbrytet. Redan innan denna skiva haft sin release hade vokalist Wyatt Anderson lämnat bandet, ännu en gång, och den här gången för gott. Det får mig att bli orolig för nästkommande release. Det är bara att hoppas att en stabil lineup blir verklighet någon gång, och att de lyckas rekrytera en vokalist i klass med Anderson.
 

Jag har varit lite negativ till White Wizzard och Jon Leon i och med upbrottet med James Paul Luna och gänget. Redan där började jag ge dem mindre uppmärksamhet och istället lägga all fokus på de gamla medlemmarnas nya Holy Grail. Nu är jag dock tacksam över att jag lyssnade igenom det nya släppet, det är något jag definitivt skulle ha ångrat annars.

 

Bästa spår: Night Train To Tokyo & Demons And Diamonds

Låtlista:

01. Fight To The Death
02. West L.A. Nights
03. Starchild
04. Flying Tigers
05. Night Train to Tokyo
06. Night Stalker
07. Fall of Atlantis
08. Blood on the Pyramids
09. Demons and Diamonds
10. Dark Alien Overture
11. War of the Worlds
12. Starman’s Son
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter