ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pain – Coming Home

pain-coming-home-500

Som född och uppväxt i södra Dalarna har det mer eller mindre varit omöjligt att inte komma i kontakt med Peter Tägtgrens musik. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett honom uppträda live i Ludvika, och singeln ”Shut Your Mouth” gick varm i skivspelaren under min tonårsperiod. Så Tägtgrens musik har jag minst sagt en relation till.

PAIN. – Tägtgrens soloprojekt (om man fortfarande kan kalla den för det) har haft sina svackor, men när det varit bra så har det varit musik av mycket hög kvalitet. Till skillnad från Tägtgrens death metal-band – Hypocrisy – så står inget skrivet i sten hur musiken ska låta i PAIN. Här finns i stället mer experimentlusta och ingen låt är den andra lik på albumen. På exempelvis deras tidigare alster, ”You Only Live Twice” (2011), växlade de mellan ren sång med ett groovy sound till hes AC/DC-röst. Det är just dessa överraskningsmoment som jag gillar med detta dalaband. ”Coming Home” innehåller tio spår. De är växelvis hårda, växelvis lugna. Groovy-gitarrer samsas med synthslingor och bandets starke man petar för första gången (så vitt jag vet) in en akustisk gitarr i sin musik. Det skapar snygga kontraster mellan låtarna med industrirock som gemensam nämnare. Det är snyggt producerat och kreativiteten har varit på topp utan att det på något sätt och vis blivit överflödigt.

Skivans bästa spår? Svar: ”Call Me” – där Peter Tägtgren sjunger duett med Joakim Brodén från Sabaton. Missar heller inte den dansanta ”Black Knight Satellite” och den avslutande ”Starseed”. Det finns en enorm skaparglädje på plattan. Dock är den kanske långt ifrån att vara PAIN’s bästa. Men den är lika långt ifrån att vara deras sämsta. Vilket absolut inte är fy skam.

Pain – Coming Home

[yasr_overall_rating]

Band: PAIN
Titel: Coming Home
Genre: Industrimetal
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Releasedatum: 2016-09-09
Betyg 3/5
Bästa låt: Call Me

BESTÄLL ALBUMET PÅ GINZA:
https://www.ginza.se/search/1?s=pain+coming+home

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER