ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Running Wild – Rapid Foray

running wild rapid foray
1988 släppte Running Wild plattan “Port Royal” och det är definitivt en av de plattor som snurrat mest hemma hos undertecknad genom åren. Hade någon då sagt att bandet kommer att släppa en platta 2016 som är i det närmaste lika bra så hade jag skrattat gott och länge. Men jag hade även fått äta upp det skrattet för nu står vi här och Running Wilds senaste platta “Rapid Foray” är nästan lika bra som “Port Royal”.

Plattan inleds med “Black Skies, Red Flag” och det känns som man beger sig ut på böljan den blå igen och denna gång har hårdrockskaptenen Rolf Kasparek sitt skepp i ett fast grepp och han styr med säker hand genom passager som “Warmongers”, “Stick To Your Guns” och “Rapid Foray”. På resans sjunde stopp bleknar det mesta som denna grupp gjort sen starten 1984 och plattan “Gates To Purgatory”. Det är nämligen då som “Black Bart” kommer och styr upp det hela så till den milda grad att jag redan nu utser årets bästa låt.

Efter den urladdningen så visas ingen pardon och resan över de sju haven avslutas denna gång med låtar som “Hellelectrified”, “Blood Moon Rising” och “Last Of The Mohicans” som klockar in på över elva minuter. Låtar som når längder över tio minuter kan vara så tråkiga att hela världen bara stannar men denna dänga är inte bara intressant utan rent utav fantastisk. En briljant avslutning på en briljant platta. Tack Rolf. Tack Running Wild. Och sist men inte minst tack till Klas Berglund som en gång i tiden började forma mig till hårdrockare. Utan honom hade jag inte skrivit dessa rader och det hade varit fantastiskt synd med tanke på denna plattas kvalitet.

Running Wild – Rapid Foray

[yasr_overall_rating]

Genre: Pirate Metal

Speltid: 57 minuter

Releasedatum: 26 augusti

Bästa låt: Black Bart

Skivbolag: Steamhammer

Betyg: 5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER