ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sabaton – The Last Stand

sabaton the last stand cd-500

Man må tycka vad man vill om denna kvintett från Falun men sanningen är den att just nu är Sabaton det största hårdrocksband vi har i detta land. En ny platta har släppts också och denna gång handlar det om krig naturligtvis men slagen som skildras är några modeller mindre än de som bandet brukar basera sina plattor på. Slaget vid Bannockburn som skildras i låten “Blood Of Bannockburn” är ett slag som pågick under två dagar (23-24 juni 1314) under det första skotska frihetskriget. Samurajernas sista strid skildras också i låten “Shiroyama”.

Att Jocke Brodén är extremt historieintresserad har vi förstått och hatten lyfts härifrån för tanken och modet att inte fortsätta på den inslagna vägen kring andra världskriget. Det här gör att de öppnar ännu fler dörrar där människor tar emot deras musik. Musiken är om möjligt ännu mer trallvänlig än den brukar vara och i mina öron toppar bandet här sin föregångare “Heroes”. Det börjar lite trevande med “Sparta” som följs av “Last Dying Breath”, men efter det går säckpiporna igång och vi beger oss tillbaka till Bannockburn.

Sett till helheten så låter det Sabaton om det hela men inte lika pampigt som det brukar utan mer tillbakadraget. Och det är i mina öron bättre och helt rätt i tiden också. Nya fans kommer att tillkomma samtidigt som de gamla fansen kan ta till sig det hela också. Resterande del av 2016 samt 2017 kommer att betyda nya triumfer för Sveriges största hårdrocksband. Och de är värda all framgång de kan få.

Sabaton – The Last Stand

[yasr_overall_rating]

Genre: Hårdrock

Speltid: 44 minuter (med de två bonusspåren)

Releasedatum: 19 augusti

Bästa låt: Rorke’s Drift

Skivbolag: Nuclear Blast

Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER