ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Evile – Five Serpents Teeth (6.0)

19 Shares

evile

Band: Evile

Titel: Five Serpents Teeth


Genre: Thrash Metal

Skivbolag: Earache Records

Producent: Russ Russell

Releasedatum: 2011-09-26

Betyg: 6/10

 

Det engelska thrashbandet Evile bildades år 2004 i Huddersfield och var från början ett Metallica-tributeband som gick under namnet Metal Militia. Med tanke på detta kan man ju anta att dessa killar eftersträvar att bli det nya Metallica och tyvärr fick man tråkigt nog en inte allt för rolig likhet med Metallica under hösten 2009. Den femte oktober 2009 dog Eviles basist Mike Alexander i Luleå pga en blodpropp i lungan när bandet var på europaturné tillsammans med Entombed och Amon Amarth. När en sådan sak händer är det svårt att inte tänka på när Metallicas basist Cliff Burton dog i Sverige 1986 i en bussolycka i Dörarp.

 

Som tur är lät bandet sig inte nedslås av detta utan skaffade en ny basist i Joel Graham som gör ett utmärkt jobb som ersättare för den avlidne Mike Alexander på Five Serpent’s Teeth. Innan denna platta släppte Evile sin debutplatta Enter The Grave år 2007 och plattan Infected Nations år 2009. Av dessa två håller jag Enter The Grave några snäpp högre, både intensiteten och låtskriveriet kändes som att de gick lite på sparlåga på Infected Nations. Dock kan jag informera er alla om att detta har blivit bättre på Five Serpent’s Teeth.

 

Precis som på de två föregående plattorna är det betydligt mer nyare midtempo-Slayer över Eviles sound än vad det är Metallica, vilket kanske är lite överraskande då Evile är riktiga Metallicanördar, men det kan ju vara så att de anser att de inte vill försöka överträffa originalet. Dock är låten In Memoriam, som jag antar är tillägnad den avlidne Mike Alexander, extremt lik en mörk och dyster Metallica-ballad i stil med The Unforgiven. Bland de övriga låtarna är det en ganska jämn nivå, tyvärr är dock den nivån inte speciellt hög. Ingenting låter direkt dåligt, men det finns heller ingenting som sticker ut och känns speciellt roligt. Det är kompetent riffande och samtliga bandmedlemmar är skickliga på sina respektive instrument, men det känns lite som att Evile är lite som den där berömda klockan som bara går och går och aldrig kommer till dörren. Bra låtar som titelspåret, Eternal Empire eller Centurion finns absolut och intensiteten har kickats upp från förra släppet, men man kommer aldrig riktigt upp i den höga nivån man hade på Enter The Grave. Det är hela tiden ett litet snäpp för mesigt, lite för prydligt och snyggt, lite för välproducerat och helt enkelt lite för tråkigt och för mycket ”standardhårdrock”. Om man gillar thrash finns det betydligt roligare band att lyssna på, bara här i Sverige har vi ju t ex Dr Living Dead, Antichrist och F.K.Ü.

 

Vet man med sig att man har gillat Eviles två föregående plattor tycker jag absolut att man kan köpa den här plattan, det är helt klart ett kompetent stycke musik, men jag skulle inte rekommendera Five Serpents Teeth helt random till någon, det finns som sagt mycket thrash där ute som är betydligt mer spännande.

 

Bästa låt: Centurion

 

Låtlista:

 

01. Five Serpent’s Teeth

02. In Dreams Of Terror

03. Cult

04. Eternal Empire

05. Xaraya

06. Origin Of Oblivion

07. Centurion

08. In Memoriam

09. Descent Into Madness

10. Long Live New Flesh

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter