ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Blues Pills – Lady In Gold

blues pills lady in gold

Retrodoftande sextio-och sjuttiotalsrock fick sig en renässans under 2000-talet. Band som Truckfighters, Spiders och framför allt Graveyard har lämnat avtryck hos dem som gillar genren. 2011 bildades Blues Pills i Örebro. Med deras självbetitlade debut visade även de sig vara en grupp att räkna med framöver. Med svängig bluesrock och psykedelia, tillsammans med en sångerska i toppklass, så var det inte bara jag som ansåg att de släppte ett av de bättre albumen under 2014.

Men – ”Lady In Gold” blev inte vad jag förväntade mig. Det ruffiga soundet är tyvärr som bortblåst och har ersatts med inslag av lättsmält soul. Dock inte sagt att detta är dåligt eller en besvikelse. Skivan blev bara inte vad jag trodde att den skulle bli – då Blues Pills denna gång verkar ha ansträngt sig för att skriva en och annan låt med stor hitpotential, i stället för Woodstock-rock. Kanske blir ”Lady In Gold” bandets kommersiella genombrott och de uppmärksammas hos den breda massan? Det återstår att se! Hur som helst har de definitivt potentialen att bli riktigt stora.

Sångerskan Elin Larsson har en enorm styrka i rösten – det är värt att nämna att hon låter som Janis Joplin, trots att du troligtvis redan har hört den jämförelsen femtioelva gånger tidigare. De musikaliska utsvävningarna som bland annat kan liknas vid gospelmusik fungerar bättre än vad man kan förvänta sig.

Snyggt jobbat av Örebrokvartetten.

Blues Pills – Lady In Gold

[yasr_overall_rating]

Genre: Rock/Bluesrock
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Releasedatum: 2016-08-05
Betyg 3/5
Bästa låt: I Felt A Change

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER