ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sebastian Bach – Kicking & Screaming (8.0)

32 Shares

sebastian-bach

Band: Sebastian Bach
Titel: Kicking & Screaming

Genre: Heavy Metal


Skivbolag: Frontiers Records

Producent: Bob Marlette

Releasedatum: 2011-09-23

Betyg: 8/10
 

Med fyra år sedan Angel Down’s releasedatum har nu Kicking & Screaming släppts, redo att avgudas och slaktas! Denna gång med Bob Marlette (Black Sabbath, Alice Cooper, Marilyn Manson) som producent och 21 år unga Nick Sterling på gitarr. Bådadera har uppenbarligen bidragit mycket till soundet och skapandet av denna platta. Bach upprepar gärna gång på gång hur mycket Nick bidrar med gällande låtskrivande och sound, och att det här är hans bästa soloalbum hittills. Kicking & Screaming är något mer melodisk och polerad än Angel Down och är definitivt inte lika heavy. Detta är dock något som passar Bach pipa betydligt bättre, och ibland är det nästan rysande hur han efter alla år fortfarande kan låta som under Skid Row åren.
 

Titelspåret Kicking & Screaming figurerar som öppninglåt, vilket passar sig förträffligt bra då dom orden är tänkt att beskriva hela plattan isig. Trots att det är en ruskigt bra låt med tunga riff är jag dock allergisk mot den ansträngda och skrikiga pipan i refrängen. Detsamma gäller även My Own Worst Enemy, där Bach går upp alldeles för högt i tonläge för att det ska funka. Riktigt bra både musikmässigt och vokalmässigt blir det inte förrän i John 5 samarbetet Tunnelvision, en otroligt grym låt som står högre än de flesta låtarna på plattan. Kicking & Screaming är en emotionell platta med personliga texter som bl.a. utgörs från Bach’s tidigare skilsmässa, men som också understryker styrkan som musiken medför i livet i As Long As I Got The Music. Allt är förbannat snyggt producerat och utgörs i en go blandning av tunga käftsmällar som Dance On Your Grave, Dirty Power och One Good Reason och de mer fastbitna, lugna spåren I’m Alive och Dream Forever. Särskilt One Good Reason är slående bra och låter Skid Row in i benmärgen!
 

Overall så är Kicking bättre än Angel Down på många plan, däribland produktionen och Bach’s sång. Kicking skulle dock behöva sig en dos Angel Down just på grund av tempot. Det är alldeles för många lowtempo-ballader för att jag personligen ska gå igång på plattan som en helhet. Att stryka några och också minska speltiden hade sannerligen inte gjort plattan till det sämre, tvärtom.
 

Det är grymt att Bach fortfarande lever kvar i musikvärlden, och med den inspiration och drivkraft han besitter nu är jag övertygad om att han kommer fortsätta mata oss med precis det vi vill ha utav en legend som han själv! Det hade varit en tragedi om en av hårdrockens bästa röster skulle försvinna bara för att tiden i Skid Row i gjorde det. Det är också förhärligt att en ung snubbe med massiv talang som Nick Sterling kommer in och kickar liv i resterande medlemmar och dessutom är sanslös på gitarr. Kicking & Screaming är en stark platta, och med fortsatt driv kan det säkerligen bli ännu bättre till nästa gång.

 

Bästa spår: One Good Reason

Låtlista:

01. Kicking & Screaming
02. My Own Worst Enemy
03. TunnelVision (featuring John 5)
04. Dance On Your Grave
05. Caught In A Dream
06. As Long As I Got The Music
07. I’m Alive
08. Dirty Power
09. Live The Life
10. Dream Forever
11. One Good Reason
12. Lost In The Light
13. Wishin’
 

Bonus tracks:
 

14. Jumpin’ Off The Wagon (on physical CD/DVD editions only)
15. Ain’t There Yet (iTunes exclusive)

 

{youtube}xKOruHhpAiQ{/youtube}
BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter