ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Defecto – Excluded

defecto excluded

Den här plattan släpptes för över tre månader sedan och hade det inte varit för de där omständigheterna där det ena ger det andra så hade den förmodligen passerat obemärkt förbi.

Nu blev det inte så och det tack vare min recension av Evil Masquerades senaste album i maj. Där förekommer fyra sångare, tre etablerade och en jag aldrig hört talas om.
Nicklas Sonne, vem fasen är det liksom? Jo, det är en mycket aktiv dansk hårdrocksmusiker/sångare som sjunger och spelar i 2857 olika band, visade det sig. Ett av dem är danska Defecto.

Jag tillhör den skara människor som måste kolla upp saker och till min glädje fanns där också ett relativt nysläppt album, “Excluded”. Efter en genomlyssning så är jag mycket nöjd över att omständigheterna ledde mig till detta, jag blev mycket imponerad av vad jag då hörde och det är jag faktiskt fortfarande.

Där finns en thrashig hårdhet a´la tidiga Metallica, en progressiv ådra a´la Symphony X och en melodisk känslighet a´la Dream Theater. Man skulle kunna tro att det med de två sista referenserna är välpolerat och tillrättalagt men så är inte fallet. Välproducerat är ordet.

Det är välproducerat från inledande titellåten “Excluded” hela vägen till avslutande “The Sands of Time” och det finns inte en chans att jag tappar intresset under resans gång. Förresten så är “The Sands of Time” en låt som definitivt kommer vara på min topp-10 när 2016 ska summeras. På ren svenska: Jävlar vilken låt!

Defecto är ett band som i en rättvis värld kommer att gå långt. Förutsättningarna finns där med duktiga musiker, en magnifik sångare och starkt låtmaterial.

I väntan på mer så håll till godo med den utsökta debuten som jag hoppas får den uppmärksamhet den förtjänar.
Låt inte Danmark behålla detta för sig själva.

Defecto – Excluded

[yasr_overall_rating]
Band: Defecto
Titel: Excluded
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Elevation
Producent: Flemming Rasmussen, Jan Langhoff
Releasedatum: 2016-03-19
Betyg: 4/5
Bästa Låt: The Sands of Time

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER