Mindghost – The Plastic Generation

mindghost-plastic-generation-500

Spontant förknippar man ju Alingsås mer med Jonas Alströmer och potatis, vilket lär vara tröttsamt för den ortens invånare vi det här laget (förlåt?), än med bra metal. Mindghost är från Alingsås och de spelar Heavy Metal och de gör det bra. Det finns en lätt progressiv touch i låtarna på The Plastic Generation, bandets debutalbum, dock inget överdrivet och definitivt inget som skrämmer bort ens de mest hårdhudade metalskallarna.

Tänk er Wolf och Lost Horizon i deras icke-hysteriska smatterfria stunder så landar vi rätt nära, musikaliskt sett. Krydda med Ronnie Atkins från Pretty Maids så landar vi sången också. Nästan i alla fall, för man kan återkoppla till tidigare nämnda och dutta lite Daniel Heiman över anrättningen utan att för den skull hamna snett. Ja, jag vet, man skall inte jämföra på det viset för alla band är till viss del unika men se det då istället som en fingervisning om vad det här landar.Det här albumet är så långt ifrån slarvigt och ogenomtänkt man kan komma. Jag slås av hur snillrikt man bygger upp låtarna och ett exempel på detta är låten ”Ravenholm”. Den börjar väldigt mysko med ett talintro och min initiala reaktion var ungefär ”vad fan är det här för skit?”. Nu har den vuxit ut till att vara en av albumets bästa och det bevisar återigen att man kan vinna mycket på att inte avfärda eller döma efter ett första intryck.

Faktiskt är det så att man efter ett tag hittar något speciellt i nästan varje låt. Inga storslagna svulstiga saker men en knappt märkbar tempohöjning här, en förändring i sången från väldigt argt till kristallklart där…o.s.v…mycket njutbart.

The Plastic Generation är en tung men ack så melodisk platta, ett väl utfört hantverk som kommer att hålla länge. Passa dig, Alströmer!
Bästa låt: Inte lätt men det får bli ”Ravenholm”.

Mindghost – The Plastic Generation


Band: Mindghost

Titel: The Plastic Generation
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Rambo/Sony Music
Producent: Tobias Lindell, Dragan Tanaskovic 
Releasedatum: 2011-11-02
Betyg: 4/5

Låtlista:

01. Mental Disorder
02. The Elevator Accident
03. The Plastic Generation
04. The Walk Of Shame
05. Ravenholm
06. Bleeding Gasoline
07. Retribution
08. The Black

 

Relaterat:

NY VIDEO: Mindghost – My Last Breath (feat. Blaze Bayley)
2016-11-01 – Magnus Byström


Ämnen

mindghost

78 Shares
Share78
Tweet
Buffer
X