www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Disdained – Kill My Only Enemy (7.0)

disdained

Band: Disdained
Titel: Kill My Only Enemy
Genre: Melodic/Progressive Metal
Skivbolag: Rambo/Sony Music
Producent: 
Release: 2011-08-31
Betyg: 7/10

Ett female vox-band, minsann! Jahopp, då förväntas man väl som recensent (och man) syna varenda ton kvinnan tar, dissekera och kanske t.o.m. slakta? Eller så kan man inse att året är 2011 och ta det för vad det är, nämligen en medlem i ett metalband bestående av totalt fem medlemmar.Nog om detta, det är ju faktiskt plattan som skall recenseras. Den inleds med ett pompöst intro. Inget nyskapande men det passar ihop med helhetsintrycket. “Eternal Night” följer och även om det är ett debutfullängdare för bandet så hör man att musikerna har varit med förr. Bra halvprogressiv låt som inte fastnar i baktaktsträsket. Det sistnämnda är något som gäller albumet igenom.

“Longing For Serenity” och titelspåret “Killing My Only Enemy” är två låtar med tempoväxlingar och sådant uppskattas. Femtespåret “Numb” gör ingen glad. Inte för att låten på något sätt är dålig, den är bara sorglig.

“Two Pages” …ah, snortungt! Låten vill inte riktigt lyfta men det finns säkert anledningar till det också. “Numb” kan förresten i jämförelse med denna kallas för schlager.

Läs även:  Shinedown - Attention Attention

Nu är vi framme vid plattans höjdpunkt, “I Live For Your Pain”. Detta är en fantastiskt bra låt som sopar banan med nästan allt som genrekonkurrenter lyckats få ur sig. Kommer säkert hamna på min topp tio i slutet av året!?

Efter en sådan urladdning känns “Redemption” som en transportsträcka men det är en helt okej låt ändå. “Trust”-en nästintill ballad men ändå inte. Låter i mina öron seg och ganska ointressant. Avslutande (ja, det finns ett “outtro” också men det räknas inte) “Dreams Never Come True” sammanfattar ganska väl hela albumet, hårt men nedstämt. Det är ju inte något lyckopiller till album vi talar om här.

Rent musikaliskt, från mikrofon till trummor och allt däremellan, finns inget att anmärka på. Hur proffesionellt som helst.

Jag bokar plattan nu…

Bästa låt: I Live For Your Pain

Låtlista:

01. Prelude To A Dream
02. Eternal Night
03. Longing For Serenity
04. Kill My Only Enemy
05. Numb
06. Two Pages
07. I Live For Your Pain
08. Redemption
09. Trust
10. Dreams Never Come True
11. The End

  •  
  •  
  •  

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
ron(a)rocknytt.net

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.