The Birthday Massacre – Imaginary Monsters (4.0)

the-birthday-massacre

Band: The Birthday Massacre
Titel: Imaginary Monsters
Genre: Synthrock
Skivbolag: Metropolis Records
Producent: Dave Ogilvie
Releasedatum: 2011-08-09
Betyg: 4/10

För drygt 16 månader sedan upptäckte jag något helt fantastiskt, det kanadensiska synth/pop/rock-guldkornet The Birthday Massacre. Hur jag kunnat missa dem kommer att förbli en gåta för mig men jag kan med stolthet meddela att jag tagit igen den förlorade tiden med råge och det har inte gått en enda dag sedan april förra året då bandets musik inte förgyllt min vardag. Därför känner jag, även fast jag är en så pass ny fan, att jag verkligen kan stå bakom en kommentar som att ”fjolårets fullängdssläpp ’Pins & Needles’ inte på långa vägar levde upp till den fantastiska föregångaren ’Walking With Strangers’ ifrån 2007.” Därför känns det lite kluvet att deras senaste släpp, en ep, består utav tre låtar som inte hann bli färdiga till ’Pins & Needles’ och fyra stycken remixer från samma skiva.

Av de tre nya låtarna känns inledande ’Forever’ absolut fräschast med ett hjärtskärande framförande ifrån sångerskan Chibi och en refräng i det mysigaste laget. Jag, jag använder ett ord som ”mysig” när jag talar om The Birthday Massacre, ge dem en chans och du kommer att göra detsamma. Efterföljande ’Burn Away’ börjar starkt och växer sig sen otroligt nog ännu starkare! I en, återigen, mysig refräng visar Rainbow (gitarr, synth, samplingar & mastermind) en nuförtiden sällsynt fingertoppskänsla för hur en stark refräng ska låta, utan att använda en så kallad fotbollskör! Avslutande ’Left Behind’ känns tyvärr bara som ett outro. Det är sannerligen synd och skam då det fanns potential till en ny semiambientfavorit i stil med ’To Die For’ här.

Remixarna är precis så ointressanta som remixar brukar vara och lämnar mig totalt oberörd. Eller nej, nu ljuger jag som vanligt. Jag lyssnar på dem med ett stänk av avsky och lättnad. Avsky för att de drar ner helhetsbetyget på ep’n. Avsky för att de är sämre än originalen. Lättad över att originalen nu inte framstår fullt så tråkiga som de trots allt är.

Bästa låt: Forever

Låtlista:

01. Forever
02. Burn Away
03. Left Behind
04. Pale (Kevvy Mental & Dave Ogilvie ”Rubber Unicorn” Mix)
05. Control (Tweaker Mix)
06. Shallow Grave (Combichrist ”Good For Her” Mix)
07. Pins And Needles (Skold Mix)
08. Shallow Grave (Assemblage 23 Mix)

Relaterat:

Hittade inget


Ämnen

the birthday massacre

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

0 Shares
Share
Tweet
Buffer