ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Evil Masquerade – The Outcast Hall of Fame

Evil Masquerade The Outcast Hall Of Fame

Henrik Flyman är en dedikerad herre. Dedikerad till Evil Masquerade och kompromisslös när det gäller bandets inriktning. Trots ett antal sångarbyten genom åren så har det inte tullats på soundet, ja faktiskt inte på något annat heller.

När förre sångaren Tobias Jansson lämnade bandet för att fokusera på Saffire så trodde jag faktiskt att skutan skulle sjunka för gott. Jag menar, var får man tag i sångare av den kalibern som han och även hans företrädare Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex.Firewind) besitter?
Jo, man tar in fyra sångare!

Tillbaka är ovan nämnda Apollo tillsammans med Mats Levén (Candlemass m.m.), Nicklas Sonne (Defecto) och Rick Altzi (At Vance, Masterplan) och slutresultatet borde inte kunna bli annat än fantastiskt. Eller?
Om vi adderar Henriks gitarrspel, Dennis Buhls furiösa trummande, Thor Jeppesens bas och Artur Meinilds keyboards till dessa på albumets åtta låtar så blir resultatet inte fantastiskt, det blir rent magiskt.

Jag hade personligen velat ha ett par låtar till men hellre ett färre antal med genomgående hög kvalitet än att behöva genomlida ett par fillers som inte gör någon glad.
På tal om fillers så finns det en cover av Bellmans “Märk Hur Vår Skugga” (Mats Levén) på plattan. Ett väldigt vågat val, tycker jag. Det finns och kommer aldrig finnas någon bättre version av den än Imperiets tolkning men, ta mig tusan, det här är nog den näst bästa version jag hört. Alltså kvalar den inte in som filler heller.

Detta det sjunde studioalbumet är sett till totalen det bästa Flyman & co har släppt ifrån sig. Här finns inga toppar likt Black Ravens Cry eller Hollow Soul men det är inte heller särskilt juste av mig att jämföra med dessa monsterklassiker till låtar. Som sagt så är totalen ruskigt bra med en jäkligt hög lägstanivå.
Tyvärr blir det inte full pott och det beror på att “One Thousand Roses And A Lot of Pain”, som kan bli 2016 års bästa ballad, är någon minut för kort och klingar av lite för snabbt. Fast bra är den!

Detta album är en väldigt solid skapelse som bör finnas i varje skivsamling.

Evil Masquerade – The Outcast Hall of Fame

[yasr_overall_rating]
Band: Evil Masquerade
Titel: The Outcast Hall of Fame
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Dark Minstrel Music
Producent: Henrik Flyman
Releasedatum: 2016-05-19
Betyg: 4/5
Bästa Låt: The Outcast Hall of Fame

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER