ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Toxic Rose – Total Tranquility

Toxic Rose-TotalTranquility

Svenska fyrmannabandet Toxic Rose har sedan starten 2010 hunnit släppa en självbetitlad EP 2012. “Total Tranquility” är Stockholmarnas första fullängdare med attitydsdränkt hårdrock som passar bandets visuella uttryck mycket väl, även om konvolutet och logon skulle kunnat passa en dödsmetalplatta perfekt också. Ronny Milianowicz har mixat och välkända Jens Bogren har mastrat plattan, vilket borgar för en kraftfull vägg av ljud när bandet avverkar sina tio metalliska sleazelåtar.

Men det klickar inte riktigt, dels på grund av banala refränger som halkar undan utan att skapa avtryck vilket sker allt för ofta som kan bero på de starka verserna som med bra uppbyggnad skapar förväntan om ett crescendo som sen aldrig kommer. Singeln och öppningspåret på skivan “World Of Confusion” är tveklöst skivans vinnare. Synd att de inte kan komma upp i samma nivå under resten av skivan.

Av de svagare länkarna är sången en, bitvis passande och effektfull men mest otillräcklig och svajig som skapar lite valpighet till övrig kompetens, vilket kan ses som normalt och acceptabelt på en debut men det engelska uttalet känns bara slarvigt.

Trevliga grabbar som gör trevlig musik som säkert är som bäst live men det finns detaljer som om de jobbas på kan få stor positiv effekt på helheten.

Godkänd debut vars råhet och energi får pulsen att höjas men inte till maxnivå denna gång.

Toxic Rose – Total Tranquility

[yasr_overall_rating]
Band: Toxic Rose
Titel: Total Tranquillity
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Rock It Records
Releasedatum: 2016-05-16
Betyg: 2/5
Bästa låt: World Of Confusion

[wp-review id=”28481″]

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER