NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Lacuna Coil – Delirium

4 Shares

Lacuna Coil - Delirium

Hos Lacuna Coil tycks tiden stå stilla. Visst, de har under det senaste året tampats med interna problem och medlemsbyten har varit ett faktum. För övrigt har förändringens vind knappast blåst hos dessa italienare.

På deras åttonde fullängdare har de som vanligt fortsatt att leverera ett upprepande nu metal- riffande. Något som är lika trist som det är inaktuellt. Likaså ljudbilden som inte alls känns lika fräsch som den var för över tio år sedan. Nu är den för det mesta bara stel och förlegad.Cristina Scabbias och Andrea Ferros växlande sång som tidigare skapade vackra kontraster under albumen ”Comalies” (2002) och ”Karmacode” (2006) är nu bara urvattnad. Dessutom tar Ferros slätstrukna stämma alldeles för mycket plats i jämförelse med Scabbias sånginsats. Lacuna Coil har de senaste åren kommit in i en kreativ formsvacka. Kanske ska de börja tänka utanför ramarna för att få sina framtida skivor att låta mer varierande? För just nu är det bara slentrianmässig fritidsgårds-rock som går på tomgång.

Men okej, det finns positiva saker att säga om skivan. Den låter trots allt som Lacuna Coil ska göra, och är du ett stort fan så lär du hitta en och annan låt som faller dig i smaken. Dessutom har de tack och lov besparat oss från trista covers på detta album.

Om du tillhör den skaran som anser att Evanescence tog en paus alldeles för tidigt så kommer du att finna denna skiva intressant. Vi övriga behöver inte ödsla tid på detta.

Lacuna Coil – Delirium


Band: Lacuna Coil
Titel: Delirium
Genre: Gothic metal
Skivbolag: Century Media Records
Releasedatum: 2016-05-27
Betyg: 2/5
Bästa låt: The House Of Shame

4 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!