ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Jaded Heart – Guilty By Design

jaded heart guilty by design 200

2012 års “Common Destiny” var mörkare och mer metallisk på alla sätt än tidigare album, men ändå en naturlig fortsättning på bandets tydliga utveckling som märkts tidigare. Skivan var en av höjdpunkterna det året men 2014 års “Fight The System” blev därför en liten besvikelse i jämförelse. Den kändes lite trött och oinspirerad trots många bra låtar och som helhet inte mer än godkänd.
Men med större budget, nytt bolag och intakt laguppställning så låter det genast mycket mer intressant igen och de börjar nu befästa en egen identitet, gemensam styrka och övertygelse som borde få de sista AOR-erans Jaded Heart-fans att släppa taget och det trots en sista ordentlig flört med genren.

En standardutgåva med generösa tolv spår, alternativt en fjorton låtars digi-pack och en extra på Japanska utgåvan, -det är mycket musik som visar sig vara värd varje krona.
En stark produktion av bandet som mixats och mastrats av Sveriges idag största musikgeni Erik Mårtensson ger ett imponerande och välljudande resultat, inte polerad utan rå och kraftfull där t.ex. basen är tydligt framhävd och drivande tillsammans med riff som är energiskt genomträngande. Tillsammans med Johans allt mer kraftfulla och säkra stämma och Bodos finessrikedom och klart mer inspirerade trumspel än sin föregångare så blir resultatet självklart bättre. Även om Michael och Masahiro bidrar med låtar så är de i symbios med huvudkompositören Peter Östros flödande melodikänsla där kraft och melodi aldrig är ur fokus.


“No Reason” inleder skivan och här grundar de succén och kvalitén som hålls närmaste timman med högt tempo, kraftfulla riff, smakfulla basgångar och Johans bländande sång. “Remembering” flörtar med Jaded Hearts tidigare liv men på ett naturligt och okonstlat sätt, vacker och en omedelbar hit. Första singeln och videon “Rescue Me” är ett av skivans ess som beskriver 2016 års vältrimmade Jaded Heart bra. Den innehåller en grym refräng med självhäftande melodier. “No Waiting For Tomorrow” ger lite Queensryche vibbar som påminner om Operation Mindcrime-eran. “So Help Me God” är det närmaste vi kommer rak hårdrock, ett av skivans guldkorn med tema på allsång. “Bullying Me” har dubbla kaggar och betydande text medan “This Is The End” flörtar med lite vemodiga och elektroniska inslag och avslutande “Torn & Scarred” piskar upp tempot på ett välbehagligt sätt igen.
Bonuslåtarna är fullfjädrade och hade med lätthet platsat på skivan. Detta är utan tvekan Jaded Hearts bästa album på mycket länge. Den lägger sig tätt bakom Nordic Union tillsammans med The Defiants och bildar pallplaceringen hittills i år och är snubblande nära full pott. Inspirerat, ärligt och på ett trovärdigt sätt så bjuder bandet på en kavalkad hits för er som önskar mer råhet och attityd utan avkall på melodi och med ett hjärta som slår lite hårdare än andras.

Band: Jaded Heart
Titel: Guilty By Design
Genre: Melodic Metal
Skivbolag: Massacre
Releasedatum: 2016-04-22
Betyg: 4/5
Bästa låt: Rescue Me

Annons:
BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT