ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Band Of Spice – Economic Dancers

band of spice economic dancers 200

För den som inte vet vart Spice tog vägen när han slutade i Spiritual Beggars, kan jag meddela att det är här han håller till.

Och lite beroende på hur man ser det, så är “Economic Dancer” antingen bandets andra eller fjärde platta. Anledningen till denna förvirring beror på att de två första plattorna släpptes under ett annat bandnamn. Spice And The RJ Band bestod av de tre medlemmarna Spice, Johann och Bob Ruben och spelade in två album mellan 2007-2009.


2010 bytte bandet namn till Band Of Spice,spelade in en tredje platta, och kompletterade i samma veva även med ytterligare en medlem, Anders Linusson på gitarr. Lagom till det nu aktuella albumet “Economic Dancer” så har bandet både fått tillskott i form av Hulk (Johan Hultgren) på keyboard, samt en ny basist i form av Peter Lundstedt som ersatt Johann.

Elva spår lång och 36 minuter kort, ja det är är ett sätt att sammanfatta albumet. Rått och ruffigt är en annan sätt att sammanfatta det. Texterna handlar bland annat om missbruk, hopp och förtvivlan, svaghet och styrka eller kort och gott om att leva utan skyddsnät. Texterna förmedlas med en rå och ilsken stämma, som ackompanjeras av bluesig stonerrock. Produktionen har inte heller gjort något försök att polera upp musiken, den verkar tvärt om också ha gjort sitt till för att slutresultatet skall bli just sådär rått och ruffigt som det är.

Det är därför man blir en smula förvånad när “Intro – The Joe” plötsligt avbryter med ett Rhodes-piano. Men det blir i mina öron ett mycket välkommet inslag, lite som att hitta en blänkande slant på en grusplan. Missförstå mig inte nu. Det är inte så att jag jämför musiken på “Economic Dancer” med en grusplan, absolut inte. Men jag kan till slut kan bli lite mätt på allt det opolerade och ruffiga och längta efter något som bryter av. Det är också anledningen till att det är de mer melodiösa låtarna som “The Joe”, och “You Will Call” som jag uppskattar mest.

Artist: Band Of Spice
Titel: Economic Dancers
Genre: Stoner Metal
Skivbolag: Scarlet Records
Releasedatum: 2015-04-10
Betyg: 3/5
Bästa Låt: The Joe

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link