Anvil – Anvil Is Anvil

anvil is anvil 250

Jag vet helt ärligt talat inte hur det gick till, men efter den något ”tragikomiska” och varma dokumentärfilmen med kanadensarna, så har bandet varit totalt pånyttfött! ”Juggernaut Of Justice” var en sjukt bra platta och uppföljaren ”Hope In Hell” var inte så mycket sämre den.

Nu skulle man kunna tro att energin och inspirationen börjar tryta för ANVIL, men tro det om ni vill men ”Anvil Is Anvil” visar faktiskt på raka motsatsen! Låtarna, produktionen och Lips röst har aldrig varit bättre. Spelglädjen är enorm plattan igenom och det svänger utav bara helvete.

Stilmässigt håller sig bandet på samma stig som de senaste plattorna, även om ”retrovågen” de surfar på är aningen större den här gången.

Egentligen så finns det inget negativt att säga om detta eminenta album. Visst ska man vara petig, så hade väl de två sista spåren på plattan inte saknas om de så att säga inte varit där från början. Men nu när de ändå finns där, så är de klart lyssningsvärda och drar inte ner helhetsintrycket mer än ytterst marginellt.

Årets första fullpoängare är redan här och eftersom sådana definitivt inte duggar tätt, så kan jag nästan utlova en topp-treplacering på 2016 årsbästalista. ANVIL är verkligen ANVIL!

Band: Anvil
Titel: Anvil Is Anvil
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Steamhammer/SPV
Speltid: 44:52
Releasedatum: 2016-02-26
Betyg: 5/5
Bästa Låt: It´s Your Move/Ambush

Relaterat:

Anvil till Sverige i vår
2017-09-08 – Effie Trikili


Ämnen

anvil

CHEFREDAKTÖR

ANNONSANSVARIG

WEBB/SOCIALA MEDIER

Rocken är inte död!

Är du sugen på ny musik?
Här hör du de bästa rocklåtarna just nu!
Listan uppdateras varje fredag.

23 Shares
Share23
Tweet
Buffer
X