ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Myrath – Legacy

myrath_legacy_250
Förra plattan “Tales Of The Sands” närmast knockade mig ut stolen när jag först hörde den. MYRATH lät väldigt mycket som KAMELOT när de var som allra vassast i början på 2000-talet och när man dessutom adderat in en hel del med orientaliska tongångar i musiken, ja då var jag helt såld på dem.

Det har funnits en hel del förväntan och framförallt en lång väntan på MYRATH´S nya album “Legacy”. Men nu har tunisierna äntligen fått ut plattan och allt är frid och fröjd eller rättare sagt det är det vi ska ta reda på nu.”Legacy” är som en grandiosa-pizza, det vill säga det är mer av allt och då menar jag allt. Det enda i den svulstiga mixen, som jag gärna tonat ner en aning är vissa “Eurovision-vibbar”. Då och då låter det som ett festivalbidrag från ett valfritt balkanland. Men nu är dessa stunder vare sig många eller långa, så jag kan faktiskt vara hyfsat överinseende med detta.

Tributet till hemlandsmusiken är större än den varit på tidigare skivor och musiken har klivit ett steg närmare progressivitet. Tyngden finns fortfarande där, men är mera förtäckt med melodier än den varit tidigare.

Älskade man “Tales Of The Sands”, så borde man åtminstone gilla nya “Legacy” väldigt mycket och vice versa om man är lagd åt det mera melodiösa hållet. Hur som helst så lyckas MYRATH fortsätta övertyga på platta och det vore trivsamt att se dem spela live inom en snar framtid också.

Band: Myrath
Titel: Legacy
Genre: Epic Power Metal
Skivbolag: Nightmare Records
Speltid: 55:24
Releasedatum: 2016-02-12
Betyg: 3/5
Bästa Låt: Get Your Freedom Back/The Needle

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER