ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Man.Machine.Industry – Box Of Horrors

mmi_box_of_horrors_250
Plattan rivstartar med den punkdoftande, thrashmullrande industrirökaren “(Gods Of Mass Distortion) Trend Killer”. Ribban sätts med andra ord högt redan från början och på spår nummer två, tillika första singeln “Let It Burn” så fortsätter den höga kvaliteten och energin hålls effektivt uppe i “skräck-boxen”.

Nu är det inte lätt att hålla sig på “fullpoängsnivå” ett helt album igenom och det lyckas inte riktigt MAN.MACHINE.INDUSTRY heller att göra, även om ingen av de nio låtar som återfinns på plattan är sämre än godkänd. “Berget” Bergman har tagit ut svängarna lite mer på “Box Of Horrors”, än han gjort på tidigare album med projektet. Den utvecklingen applåderar jag frenetiskt åt, eftersom musiken blir klart mer intressant och får ett mycket längre “bäst-före-datum”. Det är både mer melodiöst och hårdare/tyngre än förut på sina ställen och det är oftast en lyckad kombination.

Förutom de låtar som jag redan nämnt, så ligger trion “Rise above”, “Too Close To The Sun” och “Rise Of The Fallen” mig riktigt varmt om hjärtat. Avslutande balladen “Heading For Nowhere” har jag en något ambivalent inställning till, beroende på rådande sinnesstämning när jag hör den. Ibland tycker jag den är okej på sin höjd, andra gånger lutar omdömmet åt att den är rent genialisk. Det är ungefär samma som jag tycker om en del gamla låtar med ALICE COOPER, som också har ett lite skruvat och smågalet uttryck.

MAN.MACHINE.INDUSTRY levererar en relativt kort, men ytterst koncis platta, som är värd en riktigt stark trea i betyg. Den hade med andra ord fått en sjua med det gamla betygsystemet och det är verkligen inget att hänga läpp för.

Band: Man.Machine.Industry
Titel: Box Of Horrors
Genre: Industri metal
Skivbolag: Killing Machine Productions/GMR Music Group
Speltid: 35:05
Releasedatum: 2016-03-11
Betyg: 3/5
Bästa Låt: (Gods Of Mass Distortion) Trend Killer/Let It Burn

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER