ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Rage Of Angels – The Devils New Tricks

rage of angels the devils new tricks 250

Ged Ryland är en reko snubbe. Av alla människor som jag har korsat väg med i musikbranschen står Ged ut lite extra, maken till snällare och ödmjukare person är sällan skådad. Killen är genuin. Just därför villa jag att hans nya släpp med Rage of Angels ska vara sådär bra som jag vill att det ska vara och som han förtjänar.

Vad Ged tidigare har gjort i sin karriär kan ni googla fram (t ex Tyketto), så låt oss istället koncentrera oss på projektet Rage of Angels, för det är väl ett projekt eller? Jag undrar om inte Rage Of Angels nuförtiden är mer ett band än på 2013-släppet “Dreamworld”. “Dreamworld” var en utmärkt platta med ett gäng olika musiker samlade under en flagga. Plattan var riktigt bra men kanske något spretig med för många olika vinklar. Nya “”The devils new tricks” är i så fall klart jämnare och bättre då ROA numer känns mer som ett band med en mer samlad ljudbild och en tydlig vision om hur det hela ska låta.


Jag tror att min vilja om att detta ska vara bra slår in. Plattan är kvalitetsmässigt bra rakt igenom och det är välproducerat med en knivvass ljudbild med tydliga harmonier och körer. Musiken är klassik AOR med medryckande låtar och fläskiga synthar och gitarrer. Öppningen med “R.O.A”, “All your own way” och “The devils new tricks” är fenomenal. Dessa låtar är överlägset bäst på plattan och sätter en hög ribba för resterande spår. Tyvärr blir ribban något hög då resten av given inte når till dessa höga höjder. Givetvis är övriga låtar i sig klart bra och lyssningsvärda men de lider av att stå i skuggan av de tre första spåren. Några låtar känns tyvärr lite utfyllnadsspår, “Strangers in the night” “One step closer” och “Love will never die” hamnar alla där utan att för den skull vara dåliga. “Stop changing the TV” är tyvärr också alldeles för platt, humorn blir tunn.

Rob Moratti som står för den vokala insatsen är enligt mig bandets och plattans svaga punkt. Även om herr Moratti är en kompetent vokalist så känns han lite tunn i vissa låtar och jag är helt övertygad att många spår på “Devils new tricks” skulle lyfta rejält om de var framförda med lite mer tyngd i rösten. Ni hör, jag har ganska höga krav, men jag vill att detta ska vara top notch.

Detta är bra, detta är melodic rock/AOR i hög klass. Gillar du genren är det ett solklart köp. Grattis Ged, Im happy for you!

Artist: Rage Of Angels
Titel: “The Devils New Tricks”
Bolag: Escape
Releasedatum: 2016-02-26
Genre: Melodic Rock
Betyg: 4/5
Bästa låt: R.O.A

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link