ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Vision Ablaze – Youtopia

the vision ablaze youtopia250

Man tycker att man har koll, att de finmaskiga näten täcker alla ytor, man letar och söker metodiskt igenom terrängen med alla medel efter all musik som kan tänkas vara bra. Trots det så missar man ett eller flera guldkorn och den här plattan är en av 2015 års årgång som lyckades passera min radar.
Den danska superproducenten Jacob Hansen har producerat detta album och hans uppmaning på facebook att lyssna på denna skiva nappade jag på -och vilken tur sen!
En tekniskt sett skicklig mix av melodi och frenesi genomsyrar skivan där både death metal, thrash, progressiv och mer alternativ metal samsas under skivans tio låtar.

Denna kvartett från Köpenhamn har släppt två EPs tidigare som varit lite mer åt det extremare och aningen mer svårlyssnade hållet. Nu har mer fokus lagts på melodierna och låtarna som helhet och det visar sig vara ett oerhört lyckat beslut.
Sångaren Peter Kelkelund backas upp av en duktig och samspelt trio och just Peters insats är inget annat än lysande med en nerv, pondus och sångmelodier som gör att vartenda hår reser sig – vilket i sin tur leder till att låtarna griper ordentligt tag och det på djupet.
Grindpartierna kan få ge vika för de istället så bra thrashelementen som ger de snygga musikaliska landskapen energi, driv och en lite unik stil.
Inledande “Under The Killing Moon” sätter melodihormonerna i full rullning som mer eller mindre bibehålls genom skivan trots en del avbrott av högst passande mer adrenalinstinna delar. Samtliga refränger lyser starkt förutom i “Fall From Grace” som känns helt fel för den här skivan då den är simpel och utan melodiska storheten som andra låtar har. “Utopia Calling” faller även den lite ur den gyllene ramen och dessa är tyvärr avgörande orsaker till att det inte blir full pott.
Imponerande debut av ett band som funnits sedan 2010 och veta vad som kommer här näst står högt upp på min önskelista. En av förra årets bästa skivor.


Band: The Vision Ablaze
Titel: Youtopia
Genre: Metal
Skivbolag: Mighty Music
Releasedatum: 2015-10-25
Betyg: 4/5
Bästa låt: Into My Brain/ Under A Killing Moon

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link