Brainstorm – Scary Creatures

3 Shares

brainstorm scary creatures250

Tyska BRAINSTORM har sedan det ögonblick som debutalbumet “Hungry ” släpptes, varit synonymt med kvalitét. Men de är definitivt inte helt befriade från “highs and lows”. Det är främst på de senaste plattorna, som man blandat “fullpoängare” med högst medelmåttiga låtar. Även om förra albumet var det jämnaste och bästa på ganska länge.

Mycket av styrkan i bandet ligger hos Andy B. Franck´s röst, men den tenderar ibland också bli bandets “akilleshäl”, eftersom den av naturliga orsaker ofta tar över ljudbilden och sångmelodierna tenderar dessutom att bli ganska lika varandra.“Scary Creatures” är ingen nyskapande platta, som tar avsteg från bandets tidigare karriär. Men ett litet uns av nytänkande har dykt upp på tyskarnas nya alster och framförallt har man adderat en stor skottkärra full med glöd. Detta har lett till att BRAINSTORM låter vitalare än på mycket länge. Musiken blir således lite tyngre och som albumtiteln antyder lite mer “ondskefull”.

Det finns definitivt inga utfyllnadsspår på plattan, men heller ingen låt som jag anser vara helt perfekt. Det är med andra ord en hyfsat jämntjock “hårdrocksmet” BRAINSTORM lyckats röra ihop. Ribban ligger dock så pass högt att en betygsfyra verkligen är befogad i sammanhanget. Detta är bandets bästa album sedan “Soul Temptation”, enligt mitt tycke och smak.

Tänk att “otäcka, skrämmade djur” kan vara så intressanta!

Band: Brainstorm
Titel: Scary Creatures
Genre: Power Metal
Skivbolag: AFM Records
Speltid: 43:57
Releasedatum: 2016-01-15
Betyg: 4/5
Bästa Låt: How Much Can You Take

3 Shares

Relaterade artiklar


Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!