ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sunburst – Fragments Of Creations

3 Shares

sunburst fragments of creation250

Det händer absolut inte ofta, men när det gör det så lutar man sig tillbaka, gnider händerna och bara njuter. Jag tänker på när ett okänt band släpper sitt första album som visar sig innehålla en ovanligt hög nivå med sprudlande spelglädje, imponerande kompetens och stort kunnande att skriva låtar och minnesvärda melodier. Precis det gör grekiska Sunburst när de släpper sin skiva på svenska Inner Wound, som knyter an mer och mer riktigt intressanta band.

Tänk er ett mindre teatraliskt Kamelot med Nevermore, Symphony X och tidiga Dream Theater-influenser där melodi är den centrala punkten i musiken. Nu är de självklart inte riktigt av samma kaliber som ovan nämnda band men de har och tar influenser som de gör något riktigt bra med och sånt saknar jag ofta bland band som finns idag. Det ska framförallt bli mycket intressant att se hur de tar detta vidare.
Skivans första halva glänser mest och övertygar mig snabbt. Även om den kvalitén inte riktigt hålls skivan ut så är tillfredsställelsen hög när man tuggat sig igenom den dryga timman musik. “Out Of This World” greppar tag och skapar ett direkt intresse med härliga riff och en snygg refräng och musikaliskt visar de sin höga nivå. “Dementia” inleds med keyboardintro och tempot dras ned en aning men återigen så får vi en sanslöst vacker refräng. Smattrande baskaggar och flinkt gitarrspel inleder skivans bästa låt “Symbol Of Life” som innehåller enbart stora melodier. En mycket stark inledning och kvalitén håller i sig i “Reincarnation” och balladen “Lullaby” som är en solklar vinnare. Avslutande tolvminuterslåten “Remedy Of My Heart” är ett gediget, imponerande och genomtänkt stycke musik.


Kraftfull och snygg produktion under tio låtar som bjuder på skiftande tempon, intressant och tight riffande, snygga arrangemang och finessrikt musicerande gör variationen tillräcklig och upplevelsen mycket angenäm. Sunburst är ett tydligt exempel på att Grekland är mer än Gus G. Detta kan mycket väl vara det bästa Grekland har just nu när det gäller musik och skivan kan mycket väl vara årets debut.

Band: Sunburst
Titel: Fragments Of Creations
Genre: Progressiv Metal
Skivbolag: Inner Wound
Releasedatum: 2016-02-26
Betyg: 4/5
Bästa låt: Symbol Of Life

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter