Billion Dollar Babies – Chemical God

5 Shares

Billion Doillar Babies ChemicalGod250

Welcome to the show.

Teatraliskt. Hur man på ett beskrivande sätt ska förklara en spelning med Billion Dollar Babies. Det är inte många ”lokala” band, och förstå mig rätt nu, som bjuder på ett hejdundrades show som verkligen biter sig fast på näthinnan så att säga. Billion Dollar Babies är ett sådant.Ni förstår då förväntningarna man har när bandet äntligen ska släppa skivan ”Chemical God”. Funderingarna var många: ”Hur kommer det låta? Kommer de leverera material som håller live?”. Förväntningarna steg ännu mer när man dessutom får ett fysiskt exemplar av skivan, något som för en recensent idag är extremt sällsynt.

Och så kom dagen jag började lyssna och jag ska faktiskt vara helt ärlig nu. Jag drabbades nämligen av en chock. Materialet lät verkligen inte som bandets föregående skiva ”Die For Diamonds”, utan hade ett helt nytt, för bandet, sound. Jag var tveksam, tänkte ”Shit, vad har jag gett mig in på?”. Men jag ger mig inte heller. Så jag lyssnade en gång till… och fler gånger efter det.

Med inledande ”I Wanna See You Burn” och den 45 minuter långa skivan, tar bandet med oss på en bergochdalbana av melodier och tuffa refränger som kommer göra sig utmärkt på bandets kommande spelningar. ”Everyone’s In Love With A Chemical God” är bekant för de som kanske hunnit se Billion Dollar Babies innan skivsläppet och sätter ribban högt för resten av skivan. Teater då? Jorå, lots of it.

Melodier, tuffa refränger, vassa gitarrsolon och Franks fantastiska sångvariation gör ”Chemical God” till en mycket intressant skiva jag gärna rekommenderar för de som gillar väl genomarbetat material med inslag av skitig rock och electropop. Give it a try! 

PS. Och glöm för bövelen inte lyssna på skivans bästa låt: ”House Of Dreams”. DS.

Band: Billion Dollar Babies
Titel: Chemical God
Genre: Hard Rock
Skivbolag: Metalville
Releasedatum: 2016-01-29
Betyg: 3/5
Bästa låt: House Of Dreams

5 Shares
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
Sweden Rock Magazine

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!