ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Last Autumn’s Dream – Paintings

lastautumnsdream paintings250

Dags igen. Nytt år och nytt släpp för herrarna i Last Autumn’s Dream. Utgivningscykeln är intakt och det mesta med LAD känns igen på nya “Paintings”. LAD-mallen är nu så inarbetad att det nästan blir ögonbrynshöjande när ett spår sticker ut något från LAD-massan. Missförstå mig rätt, det är bra men med tanke på att herrarna spottar ur sig alster i rätt rask takt så blir det till slut ganska urvattnat och rätt tjatigt, i längden. Ett nytt släpp med LAD faller fort in i det gamla LAD-pusslet.

“Paintings” är trots det ett stabilt kvalitativt verk. Firma Borgar/Erlandsson/Påhlsson/Söderström och numera också Wahlberg bjuder på 10 melodiösa spår där allt känns genomarbetat med en touch av just den där LAD-feelingen som är så specifik för gänget i fråga. Låtarna är medryckande och trallvänliga men tyvärr också lite tråkiga och lite samma sak…. Ni hör, jag gillar det men jag har hört det förr.


“My mistake to make”, “Out of love” och “Too late” håller alla hög klass, låtarna är exakt det jag förväntar mig och förknippar med LAD. Det är välsnickrat och herr Erlandsson är i högform. Andra låtar som “Wontcha stay the night”, “Eye for an Eye” och t ex “Bitter blue” är alla sk mellanspår som funkar men som inte lyfter plattan nämnvärt. Det som däremot lyfter plattan är det som sticker ut, det som som känns lite oväntat och annorlunda. “Bring out the heroes” är en riktigt allsångs-rökare som gissningsvis kommer att spelas i idrottshallar över hela landet och covern på REO Speedwagons “Take it on the run” är så pass oväntad och fräsch att den funkar i LAD-tappning. Låten är en personlig favorit som jag upskattar i alla former.

LAD förtjänar mer uppmärksamhet i vårt avlånga land. Bandet är klart mer uppskattat och efterfrågat utanför våra gränser och förhoppningsvis får vi chansen att se herrarna live under 2016. Jag bevittnade deras spelning på Rockingham för några månader sedan och av döma av publikreaktionen och framförandet så är det absolut en bra ide att ta detta framåt och uppåt. “Paintings” är ok men för att bandet ska lyfta ett par snäpp krävs det något mer och annorlunda..kanske lite mer jädrar anamma.. Jag tror ändå att herr Jacob är nöjd där uppe..i himlen.

Förresten, “In case of landing on water”, ett mellanspår men vilken titel!!

Artist: Last Autumn’s Dream
Titel: Paintings
Skivbolag: AOR Heaven
Releasedatum: 16-02-01
Genre: Melodic Rock
Bästa spår: “My mistake to make”
Bätyg: 3/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link