ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tainted Nation – On The Outside

2 Shares

taintednationontheoutside250

Medlemmarna som utgör Tainted Nation men som tidigare kommer från band som Edens Curse, Lionsheart, Firewind och The Poodles släppte plattan “F.E.A.R” 2013 som mottogs väl. Även om många nog inte är bekanta med bandet än trots fullspäckade scheman med annat sedan dess så är album nummer två här.
“On The Outside” är en naturlig fortsättning på debuten men vi kan skönja en kvalitetshöjning på samtlig plan, några mindre och några större. Produktionen är likvärdig men mer kraftfull, likaså presentationen. De större skillnaderna är betydligt bättre arrangerade låtar och melodier som passar bandets moderna hårdrock ännu bättre.
Allsångskörer, högt tempo och peppande lyrik kommer göra dina träningspass på gymmet än mer intensiva. Till exempel låten “Barriers” kommer hjälpa dig att bryta barriärer, speciellt när det gäller fartgränser om du råkar lyssna på den i bilen. Sångaren Pete Newdeck som tidigare spelade trummor i Edens Curse har en kraftfull och utmärkande röst och fyller stor funktion i bandets musik.

Inledande “Live And Die” är adrenalinpreparerad och anger energinivån för resten av skivan, “Defiance” driver energin vidare och svängiga allsångslåten “Fight” gör dig glad. Titelspåret är riktigt bra medan “The Stroke” är skivans tråkigaste låt tillsammans med “Going To Hell” och “Welcome To War”, “Karma” bjuder på njutningsfullt högt tempo och “About A Boy” är bländande från start till mål. Duetten “Pulling Me Under” tillhör favoriterna och tunga avslutningsspåret “Back To Earth” landar oss i en bekväm och nöjd totalkänsla som är alldeles lagom.
Generösa tretton spår gör det nästan omöjligt att hålla konsekvent hög kvalité, vilket även märks på denna platta, men trots det är den snubblande nära en fyra i betyg. Tainted Nation visar än en gång på ett bra sätt hur kompetent och tillfredställande hårdrock skall göras.


Band: Tainted Nation
Titel: On The Outside
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Pride & Joy
Releasedatum: 2016-02-26
Betyg: 3/5
Bästa låt: About A Boy
OBS: Ny betygsskala fr.om 2016
5 – Mästerverk
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter