ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kill The Kong – Kill The Kong

killthekongcd250

Debuterande sjumannabandet Kill The Kong som bl.a. består av fyra delar Seventribe är hemmahörande i Västerås och de formligen slaktar det mesta av etablerade amerikanska band inom samma genré som t.ex. Killswitch Engage och As I Lay Dying. Adrenalinstinn aggressiv metal som pyntas med säkra och övertygande melodier gör detta till en omedelbar energikick med varande effekt. Har lyssnat på mycket samtidigt och varje gång denna sätts på övertygas jag av den utomordentligt kraftfulla musiken och produktionen som gör känslan av att kunna flytta berg möjlig.

Nio spår varav ett är intro är i kortaste laget för en fullängdare och hade två-tre spår till funnits med i övrig kaliber så kanske det hade blivit full pott. Dessa åtta spår ger dock inget sken av sviktande kvalité eller power och trots att vi hört några låtar sedan tidigare så plöjer jag igenom denna gång på gång utan att tröttna.

Bara när mängden ingredienser är i exakt tillräckliga mängder får man det att låta så här bra och trots det stora antalet kockar inklusive dubbla gitarrister och sångare så varken spretar det isär eller geggar ihop. Låtarna hör ihop och är länkade likt ankarkättingen på en oljetanker.
Detta är utan tvekan det köttigaste och mest slagkraftiga jag hört i år. Jag är övertygad om att detta är ännu bättre att uppleva live så ut ur stugorna nästa gång detta manglande band som inte ens hunnit varit aktiva i ett år kör över just din stad.

Band: Kill The Kong
Titel: s/t
Genre: Metal
Skivbolag:
Releasedatum: 2016-02-26
Betyg: 4/5
Bästa låt: The Destination
OBS: Ny betygsskala fr.om 2016
5 – Mästerverk
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER