NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Shakra – High Noon

22 Shares

shakra high noon250

Jag jublade högt när jag hörde att Mark Fox var tillbaka i Shakra. Inte för att John Prakesh på ngt sätt var dålig men på grund av att Shakra led av samma sak som i min mening t ex Journey lider av, brist på karisma från/av vokalisten. Plattorna med Prakesh är helt ok men nu när herr Fox med sin raspiga röst är tillbaka i Shakras frontlinje så låter bandet som de ska låta…igen. Gammalt groll är glömt.

Shakra är för undertecknad en liten skatt, fördjäkla bra och inte så jätteexploaterade, på gott och ont. Shakras släpp brukar vara kvalitativa och väl värda att vänta på. “High noon” är inget undantag även om jag personligen är ngt besviken, speciellt nu när bandet fick chansen att börja om. Nya “High noon” låter absolut som “gamla” Shakra och det är väl kanske det som är problemet då Shakra ibland har och har haft en tendens att låta lite likadant, alltid i hyfsat samma tempo och ofta med liknande låtstrukturer. Gamla Shakra-fans får sitt och är nöjda men jag är rädd att “High non” inte kommer vinna några nya folkmassor eller terränger. Det kanske är meningen?“High noon” är jämn med några toppar som sticker ut. Öppningen med “Hello” (hej!) är magisk och låtar som “The storm” och “Watch me burn” gör att plattan känns omlyssningsbar bara på dessa låtar. Det blir också klart godkänt och välkommet när bandet drar ned på tempot som i titelspåret “High noon” eller i den utmärkta “Lifes what u need”.

Jag gillar vad jag hör även om det mesta känns igen. Kvalitén är så pass hög att ingen låt känns som utfyllnad men tyvärr är Shakra-smeten som pass jämntjock att det ibland blir svårt att urskilja låtarna. Det är ingen platta som man lyssnar och njuter av koncentrerat men den funkar utmärkt som bakgrund till vilken fredagsöl som helst… Min favorit är fullpoängaren “Infected” från 1987. “High noon” når inte riktigt samma höjder men några låtar är riktigt nära. Välkommen tillbaka herr Räv! (och Shakra)

Artist: Shakra
Titel: High noon
Skivbolag: AFM
Releasedatum: 16-01-29
Genre: Hard rock/ Melodic rock
Betyg: 4/5
Bästa låt: “Watch me burn”

OBS: Ny betygsskala fr.om 2016
5 – Mästerverk
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

22 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!