ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Hell In The Club – Shadow Of The Monster

hellintheclubshadowofthemonster250

Dessa partyrockande italienare kommer lagom tillbaka med nytt album för att inge hopp om att det finns någon som skall kunna bära nyligen nedlagda Mötley Crues fana vidare. Visst är det stora ord och självklart är de inte i klass med Mötleys fornstora dagar, men hoppet finns att de kan närma sig.
2014 års “Devil On My Shoulder” slog undan fötterna på mig och imponerade stort jämfört med debuten. Drygt sexton månader senare gör de ett nytt försök. Denna gång faller jag inte lika pladask och det beror mestadels på skillnaden från föregångaren är mindre än gentemot debuten och att således detta kunde varit album nummer två om “DOMS” varit ett dubbelalbum.

Mycket känns igen: sanslöst sväng och ständig allsångspotential, driv och energi i massor i en perfekt produktion. Jag önskar att fler band lät så här och band som Hardcore Superstar borde ögonblickligen snegla på detta då de borde och egentligen kan leverera så här festlig musik.
Som sagt har det gått kort tid mellan plattorna och det märks inte i kvalitén men däremot i antalet låtar. Tio stycken där avslutande “Money Changes Everything” är en cover på The Brains är minst ett spår för lite och skivan avverkas för fort. Det känns som man vill ha mer, man är inte riktigt nöjd.


Inledande låten och uppmaningen “DANCE!” säger allt om vad som komma skall och stillasittande är inget alternativ utan fullt flås från start. “Enjoy The Ride” som följer bjuder på allsång och bra driv medan westerngungande “Hell Sweet Hell” har bästa refrängen som får en återigen att vilja sjunga med. Tunggungande titelspåret kommer få publik som hör låten första gången att hänga med i refrängen. Skivans femte spår är en ballad, inte riktigt lika snygg som “Muse” från “DOMS” men ändå mycket minnesvärd och med riktigt bra sånginsats. “Appetite” är stabil hårdrock och “Le Cirque des Horreurs” har direktverkande klistereffekt. “Naked” är svagaste spåret och är en semiballad och “Try Me, Hate Me” ger mig både Mötley- och Buckcherry-vibbar. Avslutande covern är okej men hade kanske platsat bättre som en b-sida på en singel istället.

Annons:

Bra platta i klass med föregående album men likt nyårsraketer så smäller de av högljutt och vackert men det är alldeles för snabbt över. Men om detta fyrverkeri inte får igång förfesten så är det lika bra att gå och lägga sig.

Band: Hell In The Club
Titel: Shadow Of The Monster
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Scarlet
Releasedatum: 2016-01-22
Betyg: 4/5
Bästa låt: Hell Sweet Hell

OBS: Ny betygsskala fr.om 2016

5 – Mästerverk
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="14" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT