ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Cloudscape – Voice Of Reason

cloudscapevoiceofreason250

Detta är helsingborgarnas femte album sedan starten 2001 och den andra på Malmöbaserade bolaget Dead End Exit. 2012 års album “New Era” gav mersmak trots att det var en ojämn historia om man jämför med de inledande tre albumen. Men 2016 ser ut att kunna bli ett bra år för Cloudscape och deras progressiva metal.
Under skivans åtta låtar får vi utöver de progressiva elementen även en dos heavy metal, redig hårdrock och generellt vackra musikaliska landskap presenterade under skivans 50 minuter.
Titelspåret imponerar både med sina elva minuter samt innehåll och är en guldklimp i bandets katalog. Inledande “A New Design” och andra delen av skivan imponerar mest där “Thunders Of Extreme” och efterföljande “Needle In The Eye” besitter starkare melodier än vad som erbjöds på hela förra plattan. Tyvärr känns både “Futuristic Psycho” och “Don’t Close Your Eyes” i anonymaste laget.
Mike Andersson bjuder som alltid på mycket stark sång, men även resterande bandet känns följsamma och mer bekväma än på “New Era”. Dock är det något i produktionen som stör, känns i en låt lite för otydlig och aningen onyanserad för Cloudscapes bästa för att nästa låt vara som klippt och skuren för ändamålet.
En bra start på året och detta band utvecklas fortfarande i en positiv riktning. Är man ute efter en melodifokuserad och modern platta med skiftande tempon, stämningar och influenser så är detta bästa tänkbara starten för dig.

Band: Cloudscape
Titel: Voice Of Reason
Genre: Progressiv Metal
Skivbolag: Dead End Exit Records
Releasedatum: 2016-01-08
Betyg: 3/5
Bästa låt: Needle In The Eye

OBS: Ny betygsskala fr.om 2016

5 – Mästerverk
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER