ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Voodoo Circle – Whisky Fingers

voodoocirclewhiskyfingers250

Voodoo Circle är för mig en liten skatt i botten på jag-vill-inte-dela med mig kistan. Ibland, när jag får frågan, om jag kan tipsa om ny musik, och jag vet att personen i fråga gillar band som Whitesnake; Rainbow och Deep Purple så gräver jag alltid djupt i den kistan, och gräver alltid fram Voodoo Circle.

Bandet, en skapelse av Beyrodt/Readman/Sinner har en förmåga att leverera habila plattor fyllda med melodier, fläskiga arrangemang och svängiga produktioner. Fjärde givet “Whisky Fingers” fortsätter på den inslagna vägen även om det den här gången finns en väsentlig skillnad mot tidigare släpp, hela plattan håller inte i längden, en hel del spår känns lite utfyllnad och plattan griper inte tag om lyssnaren som helhet. Plattans första halva är bra, sen blir det tunnare.


Öppningen med “Trapped in paradise” och “Heartbreaking woman” är magisk. Maken till sväng får man leta efter och givetvis går kopplingarna snabbt till Whitesnake där man snabbt funderar över hur detta hade låtit med just herr Coverdale och varför inte Whitesnake kan producera något liknande nu för tiden. Båda låtarna är givna singlar. Plattan fortsätter med “Watch and wait” och “Medicine man”, två bra spår där framför allt “Watch and wait” sticker ut med ett midtempo-alster som sakta byggs upp för att senare fastna längst bak i skallen.. Sedan blir det tunnare…Missförstå mig rätt, det är ingalunda dåliga spår som fyller resten av plattan men med tanke på tidigare bättre släpp känns resten av låtarna lite överblivet material, det blir lite samma sak utan att något sticker ut.

Om jag måste så plockar jag ändå ut “Heart of stone” och “The Rhythm of my heart” som de bättre, dock utan att de ingalunda skulle vara så mycket bättre än resten. Det är en jämn smet, utan bakpulver. Känslan blir lätt att man lyssnar på samma spår om och om igen och det bådar ju tyvärr inte för jämn kvalité. Måste dock erkänna att några övriga spår som t ex “Straight shooter” växer till sig, men tyvärr bara till medellängd.

Rekommenderar detta ändå starkt till alla som gillar svänget förknippat med Whitesnake/Purple/Rainbow. Framförandet är prickfritt, Readman levererar som vanligt storartat och plattan är värd några lyssningar innan domen faller. Plattan som helhet hamnar dock under de tidigare topparna och når inte riktigt hela vägen. Vissa spår svänger dock ordentligt och när det svänger som det gör i “Heartbreaking woman”, då finns det hopp för genren i fråga.

Artist: Voodoo Circle
Titel: “Whisky Fingers”
Genre: Rock n roll
Releasedatum: 15-11-27
Skivbolag: AFM
Betyg: 7/10
Bästa spår: “Heartbreaking Woman”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter