ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Khymera – The Grand Design

khymerathegranddesign250

Förväntansfullt har man längtat efter ett nytt Khymera-album och efter ett sju års uppehåll är nu kaptenen Dennis Ward med manskap tillbaka. Samtliga låtar har skrivits av Dennis, Paul Logue och Michael Klein men alla texter och melodier är signerade basisten och sångaren Dennis. Övriga musikanter är Edguys Felix Bohnke på trummor, Michael Klein på gitarr, Jim Rykbost och Eric Ragno på piano och keyboards.

Detta är första klassens AOR som innehåller fler komponenter för att kallas standard vilket putsar slutprodukten till något riktigt skinande och stimulerande även om vi hört det förr. Du hör tydliga referenser till Journey, men även lite Bon Jovi och andra rockinslag gör att balansen blir bra och med enbart låtar från “bandet” så låter det inte som ett traditionellt standardiserat Frontiers-projekt.
Dennis förmåga att sjunga och skriva låtar har förbättras på alla sätt och han visar att besättningen är sekundär på denna kryssare. Bra, naturlig produktion får rockkänslan att komma fram ytterligare. Jag kunde dock önskat mer av Felix’ trummande och hans ljud som bitvis drunknar i mattorna av keyboards och snygga gitarrer.

Tolv låtar med namn som använts otaliga gånger förut är en generös, stabil och jämnbra platta där första halvan är något starkare. Balladen “Streetlights” är galet vacker, “Land Of Broken Dreams” en tyngre historia och “Where Is The Love” en magnifik avslutning. Om Dennis och company fortfarande undrar var kärleken är så har de i alla fall här och nu gjort sig förtjänta av min.

Band: Khymera
Titel: The Grand Design
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2015-12-04
Betyg: 7/10
Bästa låt: Land Of Broken Dreams

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER