ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Death Dealer – Hallowed Ground

deathdealerhallowedground250

Uppföljaren till succédebuten “War Master” är nu här och DEATH DEALER visar återigen vart skåpet ska stå någonstans. Det något “konstiga” gitarrljudet som utgjorde ett litet, men dock störande moment på debuten, är nu ett minne blott. Låtmaterialet på “Hallowed Ground” är marginellt svagare än på första plattan, men följer annars samma stig som “War Master” trampade upp. Även om man skapat en större musikalisk variation på “Hallowed Ground”.

Sean Peck (CAGE, EMPIRES OF EDEN) sjunger som vanligt likt en “metal-gud” och Ross The Boss (ex-MANOWAR, MANITOBA, THE DICTATORS mm) utgör tillsammans med Stu Marshall (EMPIRES OF EDEN, EX-DUNGEON) en oerhört giftig och kompetent gitarrduo. Nya trummisen Steve Bolognese (INTO ETERNITY) briljerar också med sin energi och “åskdunder”. Bandet blir helt komplett med basisten Mike Davis (HALFORD, ex-LIZZY BORDEN). Man kan lugnt påstå att DEATH DEALER är en riktigt supergrupp!


När det kommer till favoritlåtar på plattan, så är det inte helt enkelt att utse sådana, då materialet är ytterst jämnstark och som jag tidigare skrev, ganska varierat rent musikalisk. “Gunslinger” är en av de låtar som jag vill lyfta fram och det drar mer åt midtempo-hållet, medans “Attack” är ett riktigt fartvidunder. Sedan har vi den MANOWAR-doftande balladliknande hymnen “Way Of Gun”, som är minst sagt pampig. “The Anthem” låter mer som något som hade platsat på valfri PRIMAL FEAR-platta och det är absolut inget negativt! Avslutande “U-666” har ingedienser från lite av varje och är en mycket värdig avslutning på detta kanon-album.

Annons:

“Hallowed Ground” har växt för varje genomlysning och jag har därför medvetet dragit ut lite på tiden, när det gäller den här recensionen. Jag tror personligen att den kan fortsätta växa ett tag till, men om man ger den en åtta eller en nia kan egentligen kvitta. Det är hursomhelst en av årets bästa heavy metal-plattor och tävlar om en topp-10-placering när det gäller årets bästa skivsläpp!

Band: Death Dealer
Titel: Hallowed Ground
Genre: Heavy/US power metal
Skivbolag: SMG
Speltid: 58:20
Releasedatum: 2015-10-02
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Gunslinger

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT