ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Saffire – For The Greater Good

Saffire For The Greater Good250

Med all annan skit som händer i vår värld så känns det tryggt att det levereras en stadig ström av riktigt bra nya album inom genren. 2015 är faktiskt ett riktigt glädjeår, i alla fall gällande musik.
Då återstår det bara att se och höra om Saffire, med sin andra fullängdare For The Greater Good, kan hjälpa till att fylla den glädjebägaren ytterligare…

Öppningsspåret “The Great Escape” gör mig tveksam. Ja, tveksam på om rätt skiva ligger i spelaren alltså. Går man loss på ett sådant orgelintro redan där så må en sån reaktion vara förlåten, eller? Tack för den Rainbowosande käftsmällen, Dino Zuzic!
Dessutom, denna recensenten är en fanatiker av orgel så de kommande elva låtarna är öronen lika öppna och mottagliga som paraboler.
“Casters of The First Stone” bör ni har hört vid det här laget. Det finns en väldigt proffsigt gjord video till låten. En låt som förutom att den är ruskigt bra även har ett budskap som inte borde vara så svårt att ta till sig.
Plattan rullar på och det slår mig att ljudet är ypperligt och då särskilt trumljudet. Det är något Anton Roos befäster med besked i “Shadowland”.

Debuten From Ashes To Fire var en relativt progressiv skapelse, något man inte kan säga om den här. Visst finns det sköna progressiva partier, särskilt i de lugna mönsterbrytarna “As Promises Burn” och “This Is Not The End”, men på det hela taget styr man mer åt Dio- och Rainbowhållet.
Och man gör det utan någon som helst tvekan med sin egna identitet, för det är sannerligen inget plagierande eller “låter som” vi snackar om här.

Saffire har en stor fördel i sångaren Tobias Jansson. Jag tror faktiskt att han med kraften i den skönsjungande pipan med lätthet skulle kunna blåsa en långtradare av vägen. Han är dessutom live en frontman med en enorm karisma.
Nu när Tobias lämnat Evil Masquerade för gott och med det kan ägna sig åt Saffire till hundra procent så kan det inte annat än att gå spikrakt uppåt för detta bandet. Allt annat vore fel.

Om jag ska summera så är detta så fantastiskt bra, så bra att jag var på vippen att ge elva poäng.

Band: Saffire
Titel: For The Greater Good
Genre: Melodic Hardrock
Skivbolag: AOR-Metal Heaven
Producent: Arnold Lindberg
Releasedatum: 2015-11-27
Betyg: 10/10
Bästa låt: Casters of The First Stone och Blame it On The Rain

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER