ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Girlschool – Guilty As Sin

girlschoolguiltyassin250

Fasen vilket fränt konvolut! Coolt gjord logga och en riktigt snygg bild med förmodligen en hel del bakomliggande självklara referenser, kanske årets framsida än så länge? Passar den till Girlschool och och representerar den musiken på nya givet som för övrigt går under namnet “Guilty as sin”?

MUSIKEN? Jag är ledsen men jag sliter mitt hår, nyper mig hårt i sidan och biter sönder en nagel bara för att orka ta mig igenom plattan tillräckligt många gånger så att jag ska kunna ge en rättvis behandling åt detta alster. Större delen av tiden går åt att fundera över för Girlschool nödvändiga frågor som, varför och hur tänkte ni?


Ni som kan er Girlschool-historia vet ju att dessa damer har ofta ansetts vara en feminin version av Motörhead, skärningspunkterna är många och kopplingarna desto fler. Jag har ändå svårt att förstå parallellerna till dessa två orkestrar när det gäller det musikaliska och på nya “Guilty as sin” är det egentligen bara “Take it like a band” som kan närma sig den manliga motsvarigheten. Plattan är oerhört spretig och det är svårt att hitta en röd tråd, en linje där man kan förstå vad damerna i fråga har för masterplan med plattan. Den absoluta svaga punkten är utan tvekan Kim Mcauliffe, hennes sånginsats är svår att egentligen kategorisera, kvaliten är helt enkelt för dålig. Man hör dock tydliga influenser, ibland hör man kollegor som Cherrie Currie och Joan Jett, men oftast hör jag en ung och oslipad Pat Benatar. Det är i ju för sig ett gott betyg, tyvärr snuddar fru Mcauliffe bara vid detta. De minst dåliga låtarna är tidigare nämnda “Take it like a band”, “Awkward position” och “Night Before” som låter som ett ungt och oslipat Runaways. Merparten av låtarna är dock under all kritik och lågvattenmärkena är utan tvekan “come the revolution” som låter som något som hörs från en replokal i någon högstadieskrubb, “Treasure” som textmässigt har goda intentioner men är så lökig så blodet isar och covern på (håll i er) “Staying alive” som är direkt dålig och oförklarlig. Måste också såga sönder “Everybody loves saturday night” som är så genomusel att den nästan är bra.

Jag vill verkligen att detta ska vara bra. Jag hyser stor respekt för detta gäng, mycket på grund av de tidigare given och de avtryck de gjort i musikhistorien. Hur jag än vänder och vrider på det, hur jag än närmar mig detta, hur mycket openminded jag än försöker vara, så går det bara inte. Jag kommer förmodligen inte lyssna på detta igen på ett bra tag, jag lovar dock att pröva igen…eller inte. Gör om snälla, ni kan så mycket bättre.

Guilty as sin? Till vad då?

Artist: Girlschool
Titel: Guilty as sin
Genre: Rock n roll
Releasedatum: 15-11-13
Skivbolag: UDR
Betyg: 3/10
Bästa spår: Take it like a band

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter