ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Vanden Plas – Chronicles Of The Immortals: Netherworld II

vandenplaschroniclesofthe250

Det nya albumet från de progressiva tyskarna fortsätter berättelsen och tar vid där förra årets Chronicles of the Immortals: Netherworld (Path 1) slutade. I stället för spår har de valt att kalla varje låt för en vision – och redan det tycker jag är vackert. Hela skivan är vacker, men allra vackrast är Andy Kuntz’ magiska stämma. Det är alltid bara ren och skär njutning att höra honom sjunga. Han får det att klinga så ledigt och låta så enkelt när han liksom glider sig fram i tonlandskapet och sprider välljud.

Låtmässigt – eller om vi ska säga visionsmässigt, då – är det kanske inte direkt världsomvälvande, men det är trevligt. Mycket trevligt, till och med. Och det räcker en bra bit på väg det också, framför allt när all musik är välskriven och kompetent framförd.

Det här är en skiva som delvis kan gå i bakgrunden medan man gör något annat – med undantag för visst material som bara måste fokuslyssnas på och verkligen tas in helt och hållet. Dit räknar jag främst ”Blood of Eden”, ”Diabolica Comedia”, “Where have the children gone” och avslutande ”Circle of the Devil”. Jag känner mig berörd av denna skiva – och det är ett bra tecken i min värld.

Artist: Vanden Plas
Titel: Chronicles Of The Immortals: Netherworld II
Genre: Progressive metal/rock
Skivbolag: Frontiers Music
Releasedatum: 15-11-06
Betyg: 7/10
Bästa spår: Circle of the Devil

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER