ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Magnus Karlsson’s Freefall – Kingdom Of Rock

31 Shares

magnuskarlssonkingdomofrock250

Starbreaker, Allen/Lande, Planet Alliance, Midnight Sun, Kiske/Sommerville, Last Tribe, Tony O Hora är bara några verk av gitarrläraren Magnus Karlsson från Höör. Vet du nu inte vem han är så borde du uppdatera dig snarast och det med skyldighet, för en av Sveriges vassaste gitarrister och låtskrivare har återigen fyllt ett album med finfina bitar. Till vardags finns han nu i tyska heavy metalbandet Primal Fear, men trots det har han funnit tid att göra en andra solo platta -till min stora förtjusning.

Att skriva låtar anpassade för några av branschens bästa sångare måste vara en utmaning i sig, men att samtidigt få ut det absolut yttersta av alla är inget annat än en mäktig bedrift. Tillsammans med Jamie Salazars inspirerande och smått explosionsartade trumspel får vi aldrig en lugn stund. Magnus riff, melodisäkerhet och framförande som är mer kompetent än någonsin kör över föregående skivan på alla plan, trots att den var bra.
Både på de senaste Primal Fear- och Kiske/Sommerville-plattorna så är det danske mästerproducenten Jacob Hansen som fått äran att ratta spakarna även här. Resultatet är som väntat, magnifikt.


Öppningslåten “Kingdom Of Rock” visar direkt vem som egentligen borde fått göra senaste Allen/Lande-plattan.
Jacob Samuel från The Poodles visar hur suverän han är i lite hårdare typ av musik, nästan att föredra. Joe Lynn Turner får en AOR-macka med så mycket pålägg att det inte går att misslyckas med serveringen. “Never Look Away” med Tony Harnell och “A Heart So Cold” med Harry Hess är perfekta exempel på maximalt lyckade resultat. Tony Martin, Rick Altzi och David Readman gör också sitt jobb föredömligt. Magnus själv som sångare imponerar också och det skulle inte förvåna mig om vi i framtiden kommer få höra en platta med enbart Magnus på sång. Rebecca De La Motte är en sjuksköterska från de södra delarna av Sverige, helt okänd i hårdrockssammanhang -i alla fall fram till nu. “The Right Moment” kommer på det rätta stället och breddar skivan ytterligare.

Detta är bland det bästa Magnus gjort hittills. Trots familjeliv och anställning i ett av Tysklands största heavy metalband hoppas jag att han även fortsättningsvis finner tiden för att skapa sin guldkantade musik. Magnus fria fall borde varenda musikintresserad fånga upp för att kunna uppleva “The Kingdom Of Rock”

Band: Magnus Karlsson’s Freefall
Titel: Kingdom Of Rock
Genre: Metal
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2015-11-06
Betyg: 8/10
Bästa låt: Never Look Away

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter