ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Joel Hoekstra’s 13 – Dying To Live

1 Shares

joelhoekstra13dyingtolive250

Well, I like it. Vad finns det att inte gilla? Vi har en alldeles kompetent gitarrist i herr Hoekstra (Night Ranger, TSO & Whitesnake bl a) som samlar ihop några polare (Russel Allen, Jeff Scott Soto, Vinnie Appice, Tony Franklin mfl) och knåpar ihop en platta fylld med kvalitativ välgjord good old Heavy rock n roll. Tråkigt? Nä, helt ok. Spännande? Sådär ärligt talat, men å andra sidan behöver ju inte alla nya släpp vara spännande, nytänkande eller innovativa. Jag väljer att gilla plattan för vad den är och njuter faktiskt i varje låt, som i sin egen komposition bjuder på ett stycke eget minne.

Som ni förstår så gillar jag plattan. Jag är rätt så förtjust i denna genre och några av de medverkande musikerna på plattan är personliga favoriter. Plattan är jämn, varje låt håller och jag lyssnar på plattan med automatiskt uppdragna mungipor. Det är hyggligt svårt att välja ut favoriter men jag fastnar ändå extra för öppningen “Say goodbye to the sun”, mellantempo-hiten (förmodligen) “Until I left you”, lättrallade “Scream” och “The only way to go” som faktiskt låter som något som herr Malmsteen kunde ha gjort med Soto då de kamperade tillsammans. Jag vidhåller ändå att dagsformen avgör vilka låtar som är favoriter och det växlar ständigt.


Något negativt? Ja. Känslan är att Hoekstras insatser på plattan kommer i skymundan av vokalisterna vilket i sin tur gör att låtarna automatiskt placeras i respektive vokalists tidigare alster. Russel Allens insatser låter naturligt mycket Symphony X och Adrenaline Mob och Sotos insatser skulle egentligen kunna hittas på valfritt tidigare släpp med herren i fråga. Så det negativa blir väl att det är väldigt lite Hoekstra och väldigt mycket alla andra…jag förbiser dock detta då plattan tilltalar mig, så pass mycket att det förmodligen hamnar någonstans i bakhuvudets kartotek då det blir dags att summera det bästa från 2015. Melodier och kvalitativt musicerande, gillas.

Artist: Joel Hoekstra´s 13
Titel: Dying tol live
Releasedatum: 15-10-16
Skivbolag: Frontiers
Genre: Melodic metal
Betyg: 8/10
Bästa låt: “Until I Left You”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter