NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Mindless Sinner – The New Messiah

17 Shares

mindlesssinner thenewmessiah 250

Nästan trettio år senare (nåja, på året i alla fall) så gör det svenska NWOSHM Mindless Sinner comeback och släpper nytt album. Bandet som gjorde sin efterlängtade och tokhyllade comebackspelning på Muskelrock 2014 är nu alltså tillbaka på allvar med nya skivan ”The New Messiah”.

Skivan startar med ”Men of Steel” och redan här sätter Mindless Sinner ribban för resten av skivan. Det är heavy metal utan kompromisser som gäller, precis som det var på det glada 80-talet. Det märks överlag att Mindless Sinner inte försökt att förnya sig utan gör en skiva som de lika gärna skulle kunna släppt efter ”Turn On The Power” 1987. Det är ingen dålig sak, utan det är tvärtom ett vaket drag. För när de flesta gamla band som gör comeback försöker ge sig på ”Modern Metal” så gör Mindless skivan som de vet att fansen vill ha. Christer Göransson sjunger fortfarande minst lika bra som han gjorde på muskelhiten ”We Go Together” och gitarrerna är glödheta. Minuset på den här skivan är produktionen, som låter rätt hemmagjord i vissa partier. Hade man istället lagt ner mer tid på själva ljudbilden och ev anlitat en duktig producent så hade skivan absolut kunnat mäta sig med de stora inom scenen idag.

Kort och gott, Mindless Sinner befäster sin plats som det bästa bandet från den tidiga Svenska Heavy Metal scenen, och även om denna skiva inte riktigt når upp till forna glansdagar så är det ett måste för alla sanna Muskelrockare.

 

Band: Mindless Sinner
Titel: The New Messiah
Skivbolag: Pure Steel Records
Releasedatum: 2015-10-16
Betyg: 7/10
Bäst: Men of Steel, Christer Göransson
Sämst: Ljudbilden

17 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!