ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Trivium – Silence In The Snow

10 Shares

triviumsilenceinthesnowcd250

Det måste vara åldern. Jag vet inte annars vad det är som gör att jag älskade mjukare tongångar som yngre men nu på medelålderns dagar längtar efter lite tuffare alster. Det verkar dock vara tvärtom för Matt Heafy & Co i Trivium då man för varje nytt släpp mer och mer landat in mjukare och snällare tongångar. För mig är detta helt obegripligt då man automatiskt hamnar i en gröt av band som låter ungefär likadant och tyvärr så tappar ju man sig själv på vägen.. Det Trivium vi alla kände igen och det soundet bandet stod för…is no more. Begreppet fattigmans-Metallica känns också helt urvattnat, även om jag aldrig själv var överens med just detta.

Nya “Silence in the snow” är en hyfsat jämn historia. Mallen är konstant. Vassa riff blandat med dubbeltramp och en melodiös välsjungen refräng som ger låtarna karaktär. Tyvärr är det också det enda vi får, inga excesser, inga överraskningar och många av låtarna påminner då naturligtvis om varandra. Vissa saker är dock bättre än andra, titellåten är en stilig liten “Krigarsång” och “Blind leading the blind” är enligt mig plattans bästa spår och är en given singel. Resterande verk är karbonpapper-historier och det är svårt att aktivt lyssna igenom plattan då det snabbt blir lite tråkigt och tjatigt. Jag fastnar dock även för “The ghost thats haunting” och “Breathe in the flames” som båda har en extra liten tagg och påminner väldigt mycket om t ex något som band som Stone Sour skulle kunna ge ut.


Det är välspelat, det är välsjunget men det är också lite väl tillrättalagt för att vara Trivium. Jag har lyssnat om och om igen och tyvärr är känslan att man väljer fel väg för att ta sig vidare i karriären då man riskerar att drunkna i gyttjan av likadana band med likadana intensioner. Dock vill jag poängtera att plattan är helt ok, det är bara det att gamla Trivium var bättre. Heafy har tydligen en dröm om att starta ett Death Metal-band på grund av sin kärlek till just den genren? Det kanske inte är så långt borta.

Silence in the snow? Ja, ni hör ju själva..

Artist: Trivium
Titel: Silence in the snow
Skivbolag: Roadrunner
Genre: Trash Metal?
Relaesedatum: 15-10-02
Betyg: 5/10
Bästa spår: “Blind leading the blind”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter