ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Winery Dogs – Hot Streak

2 Shares

thewinerydogshotstreak250

Spelglädje. Vissa plattor bygger, präglas, färgas av/med spelglädje. Winery Dogs andra släpp “Hot streak” är ett praktexempel på detta. Inget vemod, ingen ångest och inga svårtolkade partier, bara ren och skär glad rock n roll. Sättningen är som bekant oklanderlig, Kotzen, Sheenan & Portnoy är alla virtouser på respektive instrument och deras backkataloger är imponerande och mångfacetterade, benämningen “Supergrupp” är hyfsad korrekt. Kotzen imponerar dessutom som ypperlig vokalist.

Det svänger som sagt, det här “Projektet” är förmodligen en liten ventil och en chans för dessa musiker att bara få jamma loss och slappna av. Det är glatt, det är välgjort och det är kvalité rakt igenom hela plattan. Musiken är en hybrid av Mr Big/Pearl Jam och i viss mån Soundgarden (typ) och jag slås gång på gång av hur lik herr Kotzen låter en viss herr Cornell. Samma feeling, samma klang. Detta blir extra påtagligt i lägereldsromantiken “Fire” och i “Spiral” som lika gärna hade kunnat ligga på ett valfritt Cornell-släpp. Just “Fire” kommer övas duktigt i många akustiska vardagsrum framöver, tro mig. “Think it over” är också en härlig Cornell-liknande pastisch..svårt att sitta still.


Plattan öppnar starkt, “Oblivion” och “Captain Love” är två medryckande alster med allt vad dessa herrar står för, basen är omisskännlig, båda låtarna hade platsat på ett Mr Big-släpp. “Hot Streak” och “How long” svänger så pass mycket att det nästan blir lite funk över det hela och “War machine” och “Devil you know” är riktiga radio/Singel-rökare. Övriga spår är en hyfsad jämn smet som passar förträffligt så där lagom i bakgrunden, radioskval utan behov av aktivt engagerat lyssnande.

Kritik? Tja, Det kan väl bli lite väl glatt och svängigt emellanåt, plattan rycker inte tag i mig så att jag verkligen måste LYSSNA men å andra sidan är detta en rejäl färgklick i höstmörkret. Då och då känns det att det blir lite väl mycket “jam” i vissa låtar och framför allt basen blir lite väl mastig emellanåt, även om det är fruktansvärt välgjort. Jag hade också gärna hört trumspelet lite längre fram i mixen, det blir lite fjösigt ibland, synd med tanke på vem som sitter på trumpallen.

Njut av plattan, le…Winter is coming…det här tröstar lite.

Artist: The Winery Dogs
Titel: Hot Streak
Genre: Rock n Roll
Bolag: Loud & Proud
Releasedatum: 15-10-02
Betyg: 8/10
Bästa låt: “Oblivion”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter