ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Motörhead – Bad Magic

motorheadbadmagic250
Att recensera en platta med Motörhead tycker många är såpass enkelt att det bara är att lägga ett karbonpapper över det förgående släppet eller det före det eller det före det………Ni förstår nog var jag vill komma. Nu är det så att det är inte så enkelt att tycka till om en platta med Motörhead eftersom det är en otrolig skillnad i kvalitet på bandets låtar. Om man tar ett exempel så finns det på plattan “We Are Motörhead” en låt vid namn “Wake The Dead” som är bland det bästa som släppts inom hårdrocken överhuvudtaget. Detta medan resten av plattan är relativt intetsägande. Ett annat exempel är plattan “Motörizer” där låten “Rock Out” fyller samma funktion som “Wake The Dead”.

Att påstå att Motörhead låter lika är därför fel även om jag kan förstå de som tycker så. Men det beror helt enkelt på att Lemmy har en röst som alltid känns igen. Trots hälsoproblem den senaste tiden så har Lemmy tillsammans med Phil Campbell och Mikkey Dee släppt en ny platta vid namn “Bad Magic”. Jag är imponerad över det faktum att Lemmy fortfarande orkar och även om inte “Bad Magic” räcker ända fram så lyckas han pricka in några blivande Motörheadklassiker även på denna platta.


Öppningen med “Victory Or Die”, “Thunder & Lightning” och “Fire Storm Hotel” är riktigt bra och funderingar börjar infinna sig huruvida detta ska hålla in i mål. Nu gör det inte det utan det blir sämre efterhand. Efter den första sagolika trippeln låtar så blixtrar bandet bara till på riktigt en gång till och det är i balladen “Till The End”. Den som avfärdar Motörhead som oljud (vilket händer) ska ha klart för sig att några av de bästa ballader som gjorts är signerade Lemmy i Motörhead. Avslutningen med en cover på Rolling Stones “Sympathy For The Devil” funkar också hyfsat. Som helhet dock inget som kommer att gå till historien utan mer en dag på jobbet för grabbarna i Motörhead.

Band: Motörhead
Titel: Bad Magic
Genre: Hårdrock
Skivbolag: UDR
Releasedatum: 2015-08-28
Betyg: 6/10
Bästa låt: Victory Or Die

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link