ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Queensrÿche – Condition Hüman

queensrychecondition250
Det här är en växarplatta, frågan är bara åt vilket håll plattan kommer att växa. “Condition Hüman” är platta nr 2 med herr La Torre och nu, second time around låter Todd mer lik Geoff Tate än någonsin. Frågan är om det är meningen och han gör sitt yttersta för att göra det eller om det helt enkelt är så att de övriga herrarna träffade mitt i prick i sitt letande och bevarande av det klassiska Quennsryche-soundet? “Condition Human” tar egentligen vid där förra plattan slutade.Dock känns produktionen lite vassare och klarare och rent musikaliskt är Queensryche top notch, ingen tvekan.

Låtmaterialet behöver dock tid. Innehållet är en ganska jämn smet där det tar en stund att fastna för låtarna och få någon struktur i skivan. Intrycket är dock att det är jämnbra men att det också är svårt att peka ut något som sticker ut åt det positiva eller negativa hållet. De flesta av låtarna går i ett halvsegt mellantempo som antingen kan bli trist i längden eller växa till något som håller. Jag lutar nog tyvärr åt det sega.


Öppningen med “Arrow of time” och “Guardian” är helt ok. Båda låtarna är hyfsat riviga och när man hör textraden “revolution Calling” i “Guardian” så får man ju lite gåshud…lite Flashbacks till svunna tider. Alla övriga låtar är som tidigare nämnt ganska jämna och hyfsat likadana. Jag gissar att målet med plattan var/är att bjuda på ett klassiskt sound a la Queensryche (som det var förr) och att i möjligaste mån bjuda på en jämn skiva. Tyvärr är spår som “Hellfire”, “Bulletproof”, “Hourglass” och “Just us” alldeles för intetsägande och tråkiga för att fastna innanför pannbenet. Istället känns det roligare med “Toxic remedy” som är en av få låtar med lättare melodi, “Eye9” som jag kan tänka mig kommer växa till sig live, “All there was” som är tillräckligt rapp för att fastna och sist men inte minst titelspåret “Condition Human” som är ett halvhjärtat försök till ett nytt “Suite Sister Mary” och bara det lyfter plattan något i mina ögon.

Detta är helt ok, detta är klassisk Queensryche. Vi hör låtar som skulle kunna färga på det flesta släppen i deras backkatalog (som utfyllnadsspår) men det är hyfsat segt och hyfsat tråkigt i slutändan. Jag antar att de flesta av oss alltid kommer att jämföra nya Queensryche-släpp med gamla verk och då är “Condition Human” ganska blek. På egna ben, utan tidiagre historia är plattan helt ok.

Artist: Queensryche
Titel: Condition Hüman
Genre: Heavy Metal
Releasedatum: 15-10-02
Skivbolag: Century Media
Betyg: 5/10
Bästa spår: “Toxic Remedy”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter