ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ugly Kid Joe – Uglier Than They Used To Be

uglykidjoeuglierthanthey250

Det är väl ganska ofrånkomligt att pojkar förr eller senare kommer in i målbrottet, får lite fjun i ansiktet och får andra intressen. Det är lika ofrånkomligt att åren går, synen på livet förändras och pojkar förvandlas till män. Vad Ugly Kid Joe har pysslat med sen de glada dagarna på stränderna när de trallade “Hate Everything about you” eller “Goddamn devil” är det väl inte många som vet (Förutom att herr Crane har ägnat sig åt att flänga världen runt), men vad vi nu vet är att gänget är samlat, grabbarna har växt upp och spottat ur sig ett nytt alster vid namn “Uglier than they used to be”.

Jag kan snabbt konstatera att den fule pojken Joe var roligare förr. Bandet var ett glatt gäng, spelade smittande riff och sjöng om banala saker som så här i efterhand inte betyder speciellt mycket. Det var glimten i ögat, det var rock n roll. Nu har vi alltså ett gäng som växt till sig, som ser allvarligare på saker och ting och som tar sitt musicerande på ett större allvar.

Resultatet är alltså rejält tråkigt och jag hittar inte ett enda hyfsat spår som får mig att höja på ögonbrynen. Som bäst är det sådär, “Bad seed” och “Mirror of the man” är bra exempel på detta. Som sämst blir det i “My old man” och “Under the bottom” och som mest oförklarligt blir det i de båda coverspåren där man väljer att tolka de redan ihjältjatade “Ace of spades” och “Papa was a Rolling stone”.

Några positiva glimtar finns det dock, “Let the record play” och “The enemy” har båda lite Alice In Chains- vemod i sig, alltid något. En liten kul sak är också vaggvisan “Nothing ever Changes” som åtminstone jag funderar på att lära mig då jag förmodar att min 6-åring här hemma är rätt less på att höra pappa nynna “Home sweet home” innan lampan släcks.

Nä, om man skulle ta och göra om och göra rätt. Ta fram lite mera glädje, vända tillbaka kepsen så den sitter bak och fram och komponera några sköna licks som fångar oss lyssnare igen. Tills vidare..hate Everything about this, nåja almost Everything.

Artist: Ugly Kid Joe
Titel: Uglier than they used to be
Skivbolag: Metalville
Releasedatum: 15-09-18
Genre: Rock n roll
Betyg: 4/10
Bästa spår: “Bad Seed”

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER