ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dimino – Old Habits Die Hard

diminooldhabits

Frank DiMino…? Nej, det ringer ingen klocka, så jag får börja med att läsa på:
Frank DiMino blev på 70-talets andra hälft känd som sångare i det androgyna och vitklädda bandet Angel, ett band som upptäcktes av Gene Simmons. De spelade under tiden 1975-1981 in fem studioalbum samt ett live-dubbelalbum. Efter den perioden så… blir det svårare att följa DiMinos karriär, man får nästan dra informationen ur internet. Men han verkar ha diversearbetat som bakgrundssångare samt arbetat med musik till ett flertal TV-shower och filmer (bl.a. Foxes och Flashdance). Han arbetar även som sångpedagog.

I slutet av 90-talet återuppstod Angel i en sättning med två originalmedlemmar, varav DiMino var den ena. En platta har de spelat in, men verkar därutöver mest ha spelat live. DiMino sjunger sedan 2011 även i bandet Vinyl Tattoo, ett liveband som fokuserar på musik från 60-, 70- samt tidig 80-tal.

Nu har Frank Dimino slagit sig samman med ett flertal kända namn från bl.a Meat Loaf, Stryper, Twisted Sister, Blackfoot samt Angel under bandnamnet Dimino. Och Diminos första platta ut, “Old Habits Die Hard”, är en rak rockplatta som andas en hel del 70- och 80-tal varvat med en mer modern touch. Frank Dimino har en röst som faktiskt svagt påminner om Björn Skifs, och låtarna är medryckande och catchy. Musiken är förvisso inte så originell, men den kvalar definitivt in som välspelad och välsjungen partyrock. Tyvärr känns plattan dock lite anonym – den är bra, men inte så bra. Låtarna är trevliga att lyssna på, men lämnar ändå inga djupare spår i minnet oavsett hur många gånger jag spelar albumet.
Det känns lite tråkigt.

Artist: Dimino
Titel: Old Habits Die Hard
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2015-07-03
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Never Again

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER