ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Chaos Magic – Chaos Magic

chaosmagicalbum250

Det är ingen tvekan om att Timo Tolkki har haft ett finger med i den här plattan. Introt till det inledande spåret “I’m Alive” låter extremt mycket Stratovarius. Så till den milda grad att jag, trots att jag läst på om albumet innan jag började spela, hoppar till av förvåning när det inte är Timo Kotipeltos röst jag hör när sången tar vid.

Chaos Magic är ett projekt där Frontiers har tussat ihop Timo Tolkki och den relativt okända sångerskan Caterina Nix från Chile. Tolkki och Nix har tidigare arbetat tillsammans, då på Avalon’s andra album “Angels of the Apocalypse”. Och tycker man om Stratovarius och Tolkki så finner man mycket välbekant i musiken. Det är storvulet och svulstig, med stora körer som inte alltid känns helt äkta. Tidvis svänger muslken istället över mot att bli lite mer popbetonad , och emellanåt känns Chaos Magic som en sämre kopia av Within Temptation.

Albumet får en dålig start i mina öron. Att det inte är Kotipelto som sjunger är enligt mig förvisso ingen förlust, men det stönande och hackiga sätt som Caterina Nix sjunger på tilltalar mig ännu mindre. Rösten i sig finns det inget att anmärka på, istället är det som sagt sättet hon använder den på som stör mig. Det finns dock några låtar där stönande och hackigheten tonats ned, t.ex. Passionflow, Dead Memories och Dangerous Game. På dessa spår glänser Nix, och visar att hon kan när hon vill.

Artist: Chaos Magic
Titel: Chaos Magic
Genre: Symfonisk rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2015-07-03
Betyg: 5/10
Bästa Låt: Passionflow

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER